понедељак, 30. мај 2016.

Предлог за оснивање Министарства за информационо друштво

Предлог за оснивање Министарства за информационо друштво

Друштво за информатику Србије послало је предлог  господину Вучићу, за оснивање Министарства за информационо друштво.

Скенирани допис можете преузети овде >>>

DISmemo

ОБРАЗОВАЊЕ НОВЕ ВЛАДЕ И НАДЛЕЖНОСТИ
У ОБЛАСТИ ИНФОРМАЦИОНОГ ДРУШТВА

Непосредно пред избор нове Владе Републике Србије и усвајање новог Закона о организацији државних органа, желимо да Вам предложимо и укажемо да нова Влада треба да обезбеди да се ефикасно и компетентно обављају послови из области информационог друштва.

За даље успешније коришћење информационих и комуникационих технологија важан је начин и облик организовања рада нове Владе у овој области. Надлежности за развој информационог друштва у досадашњој Влади су биле обједињене са пословима спољне и унутрашње трговине и туризма. Послови развоја еУправе су се обављали у оквиру послова државне управе и локалне самоуправе. Остварени су неки успеси, али постојећа организација по мишљењу стручне јавности није адекватна за ефикаснији рад у овој области. Такође, и у извештају за преговоре за улазак у Европску унију је указано да имамо неадекватан административни капацитет за обављање послова у области информационог друштва.

Досадашње организовање Владе за надлежности у области информационог друштва утицало је на слабију координацију активности, споро спровођење усвојених стратегија и прописа и недовољну подршку државе за развој ове области.

Предлажемо да нова Влада обезбеди услове за ефикасна, компетентан, координиран и добро организован рад на развоју информационог друштва у Србији.



from Педагошко друштво информатичара Србије -ПДИС http://ift.tt/1NZLPHN
via IFTTT

Нема коментара:

Постави коментар