уторак, 9. јануар 2018.

Марко Радуловић: БОЖИЋНИ „УНУТРАШЊИ ДИЈАЛОГ“ О КОСМЕТУ

Марко Радуловић: БОЖИЋНИ „УНУТРАШЊИ ДИЈАЛОГ“ О КОСМЕТУ
„Поштовани“ напредњаци… Не мора Митрополит Амфилохије да нам каже да ћете издати Космет. Ви сте га већ издали и постали саучесници оних који су се кретали тим путем издаје пре вас. Лично се бојим да и Митрополит, са којим иначе не делим мишљење по одређеним питањима, касни са указивањем на неке ствари, а Црква, уз част изузецима, годинама недовољно и неадекватно реагује на сулуде потезе око Косметског питања. На ваше потезе и оних пре вас. Јер Космет није само политичко, него много више питање од духовног значаја за овај народ.

Али, шта је поента која диже ову Божићну, косметску прашину у медијима… Ви сте, „поштовани“ напредњаци, имали историјску шансу да направите неке кораке који у овим геостратешким околностима свакако не би значили повратак Космета под пуни суверенитет данас или сутра, али кораке који би на дуже стазе били препознати као историјски јако одговорни и за будућност тог нашег болног питања значајни. Кораке који би раскрстили са промашајима из прошлости. На жалост, одлучили сте се за исте промашаје.

И то је свима јасно. Или ће некима тек бити јасно за годину-две, најкасније до окончања председничког мандата, након што после „бриселског“, са шиптарима потпишете и планирани споразум „историјског помирења“. Који ће будућим генерацијама, надам се способнијим од нас, избити сваки аргумент полагања права на тај окупирани део наше земље… Када ваш вођа и завршава мисију коју је Западу обећао још 2008. у хотелу „Риц“. Након чега иде у пензију, да пише аутобиографије као екс-„државник“ и да изиграва новог оца нације.

А то што током читавог Божића са свих страна нападате Амфилохија Радовића и оно што је рекао, то значи само једно. Да вас боли то што је ударио у суштину неко чији глас може да се чује код ширих маса. Што учмало српство може бар за промил да схвати шта је позадина ваших „преговора“… Што се бојите да то не прерасте у шире негодовање… Што вас неко убоде истином.

На крају, ви у ствари не нападате само Амфилохија, него индиректно све оне који се не слажу са вама. И чије мишљење у старту гушите… Јер код вас завлада пакост, злоба, сујета, подметачине, телевизијско развлачење итд. Што довољно говори и о „унутрашњем дијалогу“ који наводно водите и то како га ви замишљате. А замишљате га као мали Ђокица, који жели да се чује само он, да он буде у центру пажње и који се расрди одмах чим неко неће да се игра и да учествује у његовој кварној игри…

С „Поштовањем“ и у духу „унутрашњег дијалога“.

ИЗВОР: ФБ Марко Радуловић

Марко Радуловић: БОЖИЋНИ „УНУТРАШЊИ ДИЈАЛОГ“ О КОСМЕТУ
Космет није само политичко, него много више питање од духовног значаја за овај народ.


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар