среда, 31. јануар 2018.

Двери: Мора бити проверено инсајдерско сведочење Александра Стефановића

Двери: Мора бити проверено инсајдерско сведочење Александра Стефановића
ОБРАДОВИЋ: ЗА ОБРАЧУН СА ВИСОКОМ КОРУПЦИЈОМ КОРИСТИТИ СВЕДОКЕ-ИНСАЈДЕРЕ
„У исказу пред Вишим јавним тужилаштвом у Смедереву - дана 30. јануара ове године - и у писаној изјави коју је приложио, а која је сада у поседу Двери, Александар Стефановић, сведок-инсајдер признао да је за промену исказа добио 2,2 милиона евра од „Металс банке“, која је била под контролом Демократске странке, у виду кредита који је требало да буде отписан. Кредит је добијен без икаквог обезбеђења, на основу једног телефонског позива Александра Вучића“
ДА БИ се једном за свагда стало на пут корумпираној и криминалној спрези у врху власти - безакоња властодржаца и тајне комбинације морају да изађу на видело. У ту сврху треба искористити сведоке-инсајдере који су спремни да признају своје учешће у кривичним делима и раскринкају функционисање тог система.

То је једини начин да грађани Србије сазнају шта се заправо догађа са нашом државом последњих 30 година.

Антикорупцијски тим Двери поседује исказ једног таквог сведока-инсајдера, који доводи у везу садашњег председника Србије Александра Вучића са извршењем кривичних дела, уз покровитељство некадашње власти Демократске странке, а она потиче још из времена када је Вучић био радикал.

У исказу пред Вишим јавним тужилаштвом у Смедереву - дана 30. јануара ове године - и у писаној изјави коју је приложио, а која је сада у поседу Двери, Александар Стефановић, сведок-инсајдер признао је да је дао лажни исказ у судском поступку и да је на то био приморан јер је Александар Вучић унајмио плаћене убице из БиХ да га ликвидирају.

За промену свог исказа, Александар Стефановић је добио 2,2 милиона евра од „Металс банке“, која је била под контролом Демократске странке, у виду кредита који је требало да буде отписан пошто Стефановић да измењени исказ пред судом. Кредит је добијен без икаквог обезбеђења, на основу једног телефонског позива Александра Вучића.

Важну улогу у овом послу имао је контроверзни бизнисмен Миле Јерковић.

Када је покрајинска Влада покрила дугове „Металс банке“ и извршила њену докапитализацију од 10 милијарди динара дуга, 7 милијарди дуга настало је због Милета Јерковића.

Миле Јерковић познат је као близак ДС, СПС и свим криминалним клановима који су учествовали у приватизацијама, а сада се установљава и његова повезаност са Александром Вучићем. Постаје јасно зашто је добио статус сведока-сарадника у поступку за прање новца клана Дарка Шарића.

„Замислите сада ситуацију да неки опозициони политичар може да позове, рецимо Ивицу Којића, шефа кабинета Александра Вучића и да заврше кредит на пар милиона евра. То је јасан доказ да постоји умешаност и спрега између тадашње ДС и СНС. И да све функционише по принципу фиока. Александар Вучић има њих у фиокама, они имају Александра Вучића и зато се нико не дира и зато нико не одговара. Ми смо ушли у ово управо да би све фиоке изашле на светло дана, управо да би се ишчистио један криминално-политички систем који упропашћује ову земљу. Зато што нисмо део њихових комбинација, зато што нисмо део тог ланца криминала“ - изјавио је Срђан Ного, шеф Антикорупцијског тима Двери.

„Позивамо све надлежне државне институције да се овај случај криминала у врху бивше власти хитно истражи и ако није тачно, тражимо одговорност онога ко је лажно сведочио. У супротном, председник Александар Вучић одмах мора да поднесе неопозиву оставку.

Ако је ово истина, имамо јасне доказе како функционише политичка мафија у Србији, како водећи опозиционар сарађује са влашћу и бива финансиран од исте, како после смене власти нико одговоран за пљачку народа и државе до дана данашњег није кривично гоњен и није завршио у затвору.

Да ли је сада коначно јасно зашто за ових шест година владавине Александра Вучића и СНС нити један од водећих представника бивше власти ДС није завршио у затвору? Зато ови морају да оду, а они да се не врате!“ - истакао је председник Двери, Бошко Обрадовић.

(саопштење Српског покрета Двери)

Двери: Мора бити проверено инсајдерско сведочење Александра Стефановића
ОБРАДОВИЋ: ЗА ОБРАЧУН СА ВИСОКОМ КОРУПЦИЈОМ КОРИСТИТИ СВЕДОКЕ-ИНСАЈДЕРЕ„У исказу пред Вишим јавним тужилаштвом у Смедереву - дана 30. јануара ове године - и у писаној изјави коју је приложио, а


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар