среда, 31. јануар 2018.

Хитлеров министар о Јасеновцу: Срби су постали дивљач за одстрел

Хитлеров министар о Јасеновцу: Срби су постали дивљач за одстрел
„На основу извјештаја који су стигли до мене, процјењујем да БРОЈ НЕВИНИХ, НЕНАОРУЖАНИХ, ЗАКЛАНИХ СРБА ИЗНОСИ ОКО 750.000″, пише у мемоарима Хермана Нојбахера, Хитлеровов опуномоћеног министра за Балкан о злочину усташа над Србима преносимо у цјелости.

У његовим мемоарима постоји поглавље „Репресалије“ само у одјељку о Србима. Преносимо нека његова запажања, на основу књиге „Специјални задатак Балкан“, која је штампана у Београду 2004. године.

1) „Срби су постали дивљач за одстрел, свако је могао да их некажњено прогони и убија“.

2) „Након што се Југославија распала, уследио је хрватски осветнички поход уништавања православних Срба. Овај догађај спада у најужаснија масовна убиства током целе светске историје“

3) „Рецепт за православне, који је примио усташки вођа и поглавник, председник Независне Државе Хрватске, Анте Павелић, подсећа на најкрвавије религиозне ратове: ‘Једна трећина мора да постане католичка, једна трећина мора да напусти земљу, а једна трећина мора да умре. Последња тачка програма била је и спроведена у дело. Када усташке вође причају о томе да су заклали милион православних Срба – укључујући бебе, децу, жене и старце то је онда, по мени, претеривање и самохвалисање. На основу извештаја који су стигли до мене, процењујем да број невиних, ненаорузаних, закланих Срба износи око 750.000.
Када сам, по ко зна који пут, у Главном штабу ставио на дневни ред извештаје о истински ужасним стварима које се одвијају у Хрватској, Хитлер ми је овако одговорио: „И ја сам поглавнику казао да није могуће само тако искоренити ту мањину, јер је она, једноставно, превелика. – Да, када би човек тачно знао где је граница уништавања једног народа“!

4) „У правцу Србије кретала се непрегледна колона српских избеглица, који су бежали из НДХ“.

5) „Најјаче ткиво, најснажнији народ на окупираном Балкану је српски, а он је најгоре прошао“.

6) „Хитлер је припадао оној врсти Аустријанаца која полако изумире, а која од године 1914. има антисрпски комплекс и то због убиства престолонаследника у Сарајеву и избијања Првог светског рата“.

Вјеровао је да титула „Пруси Балкана“ не припада Бугарима већ Србима, додавши: „За ову титулу, међутим, тренутно се нико не такмичи.“ Срби нису спремни на компромисе без којих је живот немогућ, па је из тога Нојбахер извукао закључак да нису у „довољној мјери политички обдарен народ“, будући да је правда морална а интерес државна категорија.





(Изводе из литературе редакцији је прослиједио Јован Маркуш.)

Хитлеров министар о Јасеновцу: Срби су постали дивљач за одстрел - Видовдан Магазин


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар