уторак, 29. март 2016.

ФССШ: Наше школе најтраженије на тржишту!

 Ваздухопловна академија, медицинска и електротехничка школа најпопуларније су међу малим матурантима због брзог запослења у земљи и иностранству.
У медицинској школи, према речима Милорада Антића, председника Форума средњих стручних школа, најтраженији су смерови фармацеутски техничар, техничар физијатар и лаборант.

- Та занимања су тражена у Србији, али и у иностранству. Медицински техничари су већ годинама тражени у Немачкој, Аустрији и Италији где је плата од 1.400 до 1.600 евра уз обезбеђен смештај - каже Антић, и додаје:

- За дечаке је интересантније занимање техничар ваздухопловног саобраћаја за безбедност које добија након завршетка Ваздухопловне академије. Имају праксу на Аеродрому “Никола Тесла”, ту конкуришу за посао, а плата је од 80.000 до 100.000 динара. То занимање је тражено и у арапским земљама.

Немачка агенција за рад стално тражи кадар средњег образовања.
Антић наводи да је, када се гледају ови параметри, тражена и електротехничка школа, смерови администратор мреже и техничар рачунара, и подсећа да у тим областима не мањка посла.

У Министарству просвете наводе да Савезна немачка агенција за рад има сталну потражњу за кадровима који су завршили средње образовање.

- Тражена занимања су медицински техничар, неговатељ, грађевински електричар, електромашински техничар - каже Снежана Марковић, помоћник министра озбразовања.

Марко Ташковићfrom Форум средњих стручних школа Београд - Почетна http://ift.tt/1pZyhRG
via IFTTT

Нема коментара:

Постави коментар