четвртак, 31. март 2016.

ДЕ ФАКТО И ДЕ ЈУРЕ ДОКАЗАНА ВЕЛЕИЗДАЈА! Прочитајте како шиптарска агентура у врху власти у Србији уништава...

ДЕ ФАКТО И ДЕ ЈУРЕ ДОКАЗАНА ВЕЛЕИЗДАЈА! Прочитајте како шиптарска агентура у врху власти у Србији уништава српску државу (фото)
 Поштовани,
Овим саопштењем хоћемо да аргументујемо раније наводе како Патриотског блока за Косово и Метохију тако и стручне јавности, односно медија, а у вези са „интегрисањем“, односно гашењем Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. Пре свега ћемо се осврнути на последњу изјаву директора владине Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, где он каже, цитирамо:
„Нема никакве иницијативе, ни за реорганизацију, ни за било шта за шта су постојале спекулације у јавности. Најпре морам да кажем да је у јавности изашло једно непотписано саопштење без печата и онда је читав низ спекулација на порталима произашао из тога.“
За потребе истине и јавног мњења, а у циљу разоткривања намере директора Канцеларије за КиМ за променом статуса и гашењем Универзитета у Приштини, у прилог достављамо документ којим се лично господин Ђурић обратио ресорном министарству задуженом за високо школство, са конкретним захтевом, наравно, уредно потписаним и печатираним:
Такође, не само да је постојала иницијатива за промену статуса приштинског Универзитета у Косовској Митровици, већ је Канцеларија у пропратним актима предлагала и решења у виду одлуке како би тај нови „интегрисани Универзитет“ требао да изгледа:
Уз „одговарајуће“ образложење:
Дакле, не само да је покренута иницијатива, него се господин Ђурић својски трудио да припреми „ваљане“ предлоге за промену статуса Универзитета. А најбољи пример свеукупног ангажовања, како Канцеларије за КиМ, тако и Владе Р. Србије, односно Министарства за просвету, науку  и технолошки развој јесте отварање управног поступка, који се најбоље може видети из следећег дописа које је Министарство упутило факултетима приштинског Универзитета, а које је такође уредно потписано и оверено од стране ресорног министра.  
Крајњи исход је то да су се јуче, 28. марта 2016. године сви факултети при приштинском Универзитету изјашњавали поводом предлога Канцеларије за КиМ. Од десет факултета њих девет се изјаснило против, док је један од факултета био уздржан.
На основу овог изјашњавања Сенат и Савет Универзитета су једногласно одбацили предлог Канцеларије за КиМ.
Из свега овога можемо закључити да су у лажи кратке ноге, те да овим доказујемо да је Ђурићев покушај манипулацијом јавности био безуспешан.
У Косовској Митровици
     29.03.2016. године
Председник покрајинског одбора ДСС-а                             Српски покрет Двери
                 др Ненад Којић                                                             Горан Миленковић       

ДЕ ФАКТО И ДЕ ЈУРЕ ДОКАЗАНА ВЕЛЕИЗДАЈА! Прочитајте како шиптарска агентура у врху власти у Србији уништава српску државу (фото)
Поштовани, Овим саопштењем хоћемо да аргументујемо раније наводе како Патриотског блока за Косово и Метохију тако и стручне јавности, односно медија, а у


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар