уторак, 29. март 2016.

БОШЊАЧКИ РАТНИ КОМАНДАНТ: Моји муслимани су ми нудили паре да не говорим шта се десило у Сребреници!...

БОШЊАЧКИ РАТНИ КОМАНДАНТ: Моји муслимани су ми нудили паре да не говорим шта се десило у Сребреници!
Хакија Мехољић, ратни командант бошњачке полиције у Сребреници и један од протагониста филма „Сребреница – издани град“, у којем је сведочио о морбидној понуди Алије Изетбеговића да се интервенција НАТО против Срба испровоцира покољем 5.000 сребреничких Бошњака, тврди да је у прошлости добијао баснословне новчане понуде само да би држао језик за зубима!
У интервјуу за Пресс РС Мехољић истиче да скоро свакодневно добија претеће поруке бошњачких екстремиста, откад је у поменутом документарцу изнео своју верзију трагичних догађаја из лета 1995. године.
– У овој је..ној држави глава се губи и због много мањих ствари од оних које сам ја изрекао у норвешком документарцу. Без обзира на све и даље стојим иза сваке речи коју сам изговорио! Сребреничане је издало тадашње бошњачко руководство на челу са Алијом Изетбеговићем – тврди Мехољић.
Ваше сведочење о фамозном састанку делегације из Сребренице с Алијом Изетбеговићем изазвало је најоштрије осуде у великом делу бошњачке јавности. Плашите ли се за своју безбедност?
– Одлучио сам да истину коначно истерам на чистац и у томе нико не може да ме спречи. Знам да ми је глава у торби, али се никог не плашим.
Да ли имате још нека сазнања о плану који вам је Алија Изетбеговић изнео у сарајевском „Холидеј ину“, откривши да му је Бил Клинтон предложио да „четници побију 5.000 муслимана“ како би се Запад приволео на војну интервенцију против Срба?
– Можете ли гарантовати безбедност мојој породици па да онда причамо о свему што вас занима?!
То значи да се, ипак, плашите!
– Не плашим се за себе, али ја имам децу. У игре око Сребренице биле су уплетене бројне крупне зверке.
Мислите на људе из тадашње америчке администрације?
– Ја не знам да ли је Клинтон заиста понудио Алији да буде побијено 5.000 Бошњака, али знам да ми је Алија то тако пренео. Уосталом, нема сумње да су у паду Сребренице велику улогу одиграле Западне силе. Без њиховог одобрења то није могло да се догоди.
Зашто други Бошњаци не смеју отворено да говоре о стварима које сте открили у норвешком документарцу?
– Још једном вам понављам да се људи боје! И данас, као што је био случај и пре 16 година, сви смо само обични пиони у игри у којој главне потезе повлаче велике силе.
Да ли је неко од тадашњег бошњачког војног и политичког врха из Сребренице добио новац како би пристао да жртвује своје сународнике?
– То не знам. Само знам да су мени у прошлости нудили баснословне паре само да не причам о детаљима састанка с Изетбеговићем!
Ко вам је нудио новац?
– Мора да се шалите?!
Зашто бих се шалио?
– Опет вас питам да ли можете да заштитите моју породицу? Пошто не можете, боље је да о неким стварима ћутим.
Да ли је Насер Орић знао за договор између Изетбеговића и Клинтона? Чињеница је да је он само неколико месеци пре него што је Војска РС ушла у Сребреницу напустио град под више него сумњивим околностима.
– Драги пријатељу, овде се главе губе због ситница. И овако имам довољно проблема због искреног сведочења о ономе шта се заиста догађало у „Холидеј ину“. Не требају ми нове заје…ције.
Имате ли сазнања да су појединци из тадашњег врха РС знали за договор Клинтона и Изетбеговића? Ако су знали, како је могуће да су тако наивно упали у припремљену замку?
– Мислим да је одређени број људи знао шта се спрема. Видите, кад смо хеликоптером УНПРОФОР-а из Сребренице кренули у Сарајево на састанак са Изетбеговићем, добили смо гаранције власти РС да можемо безбедно да се спустимо у Хан Пијесак, па да потом војним транспортерима будемо пребачени до „Холидеј ина“. Што време више пролази, све сам ближе уверењу да је тај несрећни рат био обична намештаљка у игри моћника који су одлучивали о нашим судбинама као да је реч о мравима. Док смо се ми међусобно мрзели, убијали и клали, они горе су све то посматрали као прилику за одличан бизнис.
Питао сам Изетбеговића да ли је луд
У филму „Сребреница – издани град“ Мехољић је до танчина изнео детаље разговора, који је делегација из Сребренице у септембру 1993. године водила са Алијом Изетбеговићем у сарајевском хотелу „Холидеј ин“.
– Ми смо дошли хеликоптером на аеродром, а са аеродрома смо ушли у транспортер који нас је довезао до „Холидеј ина“. У просторији за састанке био је велики сто. За њим је седео председник Председништва БиХ Алија Изетбеговић. Рећи ћу, изворно, оно што нам је рекао председник Изетбеговић: „Драги моји Сребреничани, како сте?“ „Добро је, како сте ви председниче?“ „Клинтон ми нуди да четници уђу у Сребреницу и изврше покољ 5.000 муслимана и тад ће бити војна интервенција НАТО снага на српске положаје у целој БиХ. Шта ви мисилите о томе?“ Ја сам тад скочио и питао га: „Јеси ли ти луд?!“ Ко ће рећи – ти идеш на клање, ти не идеш, ти идеш, и тако то. Били смо фрапирани! Да ли је могуће да ће нас дати и жртвовати? Видели смо издају и од Алије и од међународне заједнице. Постоје само добри и лоши људи. Алија је био лош човек – рекао је Мехољић норвешким новинарима.
Игре око Бихаћа
Да ли је у рату било још трговине територијама?
– Како да не! Ви из Крајине би бар требало то да знате много боље од мене. Не само да се између зараћених страна трговало територијама, већ и животима и оружјем. Пети корпус Армије БиХ у Бихаћу за четири године није могао да мрдне из обруча, а неколико месеци пре потписивања Дејтона за седам дана освојио је више западно-крајишких општина него што су заузели квадрата за све време претходног ратовања! Ствари су јасне за оне који желе да их виде.
(ПрессРС)

БОШЊАЧКИ РАТНИ КОМАНДАНТ: Моји муслимани су ми нудили паре да не говорим шта се десило у Сребреници! | СРБИН.ИНФО
Хакија Мехољић, ратни командант бошњачке полиције у Сребреници и један од протагониста филма „Сребреница – издани град“, у којем је сведочио о морбидној понуди


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар