четвртак, 31. март 2016.

ДСС и Двери: Требало је додатно опорезовати стране банке, а не отимати новац пензионерима

ДСС и Двери: Требало је додатно опорезовати стране банке, а не отимати новац пензионерима
САНДА: КОЈИМ РЕФЕРЕНДУМОМ, КОЈОМ СОНДАЖОМ ЈЕ УТВРЂЕНО ДА СУ ПЕНЗИОНЕРИ ОДУШЕВЉЕНИ?
ОБРАДОВИЋ: Инсистираћемо на формирању скупштинског анкетног одбора који ће утврдити ко је опљачкао и уништио ПИО фонд у претходних 26 година
        ПРЕДСЕДНИЦА Демократске странке Србије (ДСС) Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је неопходно пензије вратити на ниво пре смањења, односно пре усвајања Закона о привременом уређивању начина исплате пензија.
        „Питам у име свих нас којим референдумом, којом сондажом је утврђено да су пензионери одушевљени што су им пензије смањене“, рекла је Рашковић Ивић у Београду приликом потписивања протокола о сарадњи коалиције ДСС и Двери и Удружења синдиката пензионера Србије.
        На конференцији за новинаре председница ДСС је рекла да је смањење пензија било неуставно, да паре које су отете треба вратити у догледно време, да пензије треба да прате трошкове живота, као и да би требало променити услове за пензионисање и омогућити ранији одлазак у пензију.
        Председник покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да су постојали другачији начини да се попуни буџет или да се у њему уштеди.
        „Могле су се додатно опорезовати стране банке, које износе екстра профит з ове државе. Могао се наплатити порез тајкунима који нису платили стотине милиона евра пореза претходних година. Уместо да ова власт удари на најбогатије слојеве становништва ударила је на средњи слој и сиротињу“, казао је он.
        Обрадовић је навео и да је потребно да се изврши реформа пензионог фонда.
        „Ми као патриотска коалиција Двери ДСС инсистираћемо на формирању скупштинског анкетног одбора који ће утврдити ко је опљачкао и уништио ПИО фонд у претходних 26 година“ казао је он.
        Председник Удружења синдиката пензионера Србије Милорад Вујасиновић рекао је да је то Удружење основано пре три године и да има 300.000 чланова.
        Он је најавио и да ће то Удружење потписати споразум са свим странкама које нису прихватиле срамни закон о смањењу пензија и да ће 6. априла бити организован протесни скуп.
        На конференцији за новинаре је истакнуто да Удружење синдиката пензионера Србије и коалиција ДСС-Двери имају велике програмске сличности.
        Бета

ДСС и Двери: Требало је додатно опорезовати стране банке, а не отимати новац пензионерима | Факти
САНДА: КОЈИМ РЕФЕРЕНДУМОМ, КОЈОМ СОНДАЖОМ ЈЕ УТВРЂЕНО ДА СУ ПЕНЗИОНЕРИ ОДУШЕВЉЕНИ? ОБРАДОВИЋ: Инсистираћемо на формирању скупштинског анкетног одбора који ће утврдити ко је опљачкао и уништио ПИО фонд у претходних 26 година. ПРЕДСЕДНИЦА Демократске странке Србије (ДСС) Санда Рашковић Ивић ...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар