уторак, 20. фебруар 2018.

КУШНЕР КОНАЧНО ПРИЗНАО: Знао сам за злочине, видео сам силоване Српкиње у Приштини

КУШНЕР КОНАЧНО ПРИЗНАО: Знао сам за злочине, видео сам силоване Српкиње у Приштини
Бивши административни руководилац УНМИК казао да је током 1999. обилазио српске куће са тадашњим командантом ОВК и садашњим председником тзв. Косова Хашимом Тачијем

Бивши административни руководилац УНМИК Бернар Кушнер изјавио је да је север Косова „одвојен од почетка“ и присетио се да је 1999, приликом обиласка српских кућа у Приштини, видео жене које су биле нападнуте и силоване.



У разговору за приштинску телевизију „Клан Косова“ Кушнер је рекао да је његова улога била да донесе мир, преноси РТС.

– Север Косова је био одвојен од почетка, јер нисмо желели да предузмемо борбене акције које би вратиле рат. То је подручје које се налазило у географији Косова, и успели смо да остваримо могућност да обилазимо три подручја на северу. Нисам дошао овде ради рата, један од успеха Уједињених нација је што више није било рата – рекао је бивши шеф УНМИК.

Наводи се да је Кушнер, присећајући се доласка на Косово 1999. године, навео је да га „највише погађа масакр почињен над сељанима“.

– Још увек плачем када се сетим тог времена, масакр сељана, била је болна реалност која ме је пуно погодила – рекао је Кушнер.

Он је казао и да је у то време обилазио и српске куће у Приштини, заједно са тадашњим командантом ОВК и садашњим председником тзв. Косова Хашимом Тачијем, где је видео „жене које су биле нападнуте и силоване“.

КУШНЕР КОНАЧНО ПРИЗНАО: Знао сам за злочине, видео сам силоване Српкиње у Приштини - Царса
Бивши административни руководилац УНМИК казао да је током 1999. обилазио српске куће са тадашњим командантом ОВК и садашњим председником тзв. Косова Хашимом Тачијем Бивши административни руководилац УНМИК Бернар Кушнер изјавио је да је север Косова „одвојен од почетка“ и присетио се да је 1999, приликом обиласка српских кућа у Приштини, видео жене које су биле …


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар