субота, 3. фебруар 2018.

ЧУДО У ВАТИКАНУ: Папа пољубио руку Дачићу!

ЧУДО У ВАТИКАНУ: Папа пољубио руку Дачићу!

Како је Ивица Дачић седео с десне стране Светог Оца, у једном трену папа се нагнуо према нашем шефу дипломатије и целивао му руку

Ватикан, 2. 2. 2018. (С*ање ствари) – Како ексклузивно преноси угледни ватикански дневник „Осерваторе Романо“ папа Франциско је пољубио руку шефу дипломатије Србије Ивици Дачићу! До сада незабележени случај догодио се током пријема код папе, организованом за шефове делегација учесника Конференције о одговорности држава, институција и појединаца у борби против антисемитизма у региону ОЕБС-а. Како је Ивица Дачић седео с десне стране Светог Оца, у једном трену папа се нагнуо према нашем шефу дипломатије и целивао му руку!!!

„Створило се једно уверење да СПС има нешто против Цркве, а мислим да је сасвим супротна ситуација: највећи број православних верника су чланови Социјалистичке партије Србије. Ја сам крштен тада када ми је било време, у првој години свога живота, за разлику од многих који се сада бусају у груди. Нисам крштен накнадно као неки“, поновио је председник СПС-а своје знамените речи пред папом, што је поглавару свих римокатолика натерало сузе на очи и нагнало га да целива несвету Дачићеву десницу!

Уследио је шок у дворани, и ко зна како би се завршило да министар Дачић није искористио свој природни шарм и разбио непријатну тишину предлогом да за све присутне отпева O, sole mio! Нажалост васколиког Српства и свих у дворани – оргуљаш није знао ни поменуту нумеру (а ни „Миљацку“), па се све завршило кратким обраћањем Ивице Дачића на течном српском.

На крају је најпобожнији социјалиста на овим просторима скинуо значку СПС-а са ревера и закачио папи одмах после крста/крижа, а Свети Отац је заузврат министру Дачићу даровао специјалну значку језуитског реда.

(С*ање ствари)

ЧУДО У ВАТИКАНУ: Папа пољубио руку Дачићу!
Како је Ивица Дачић седео с десне стране Светог Оца, у једном трену папа се нагнуо према нашем шефу дипломатије и целивао му руку…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар