уторак, 6. фебруар 2018.

Михаило Меденица: Треба бити државник а не понизни отправник послова амбасада

Михаило Меденица: Треба бити државник а не понизни отправник послова амбасада
У реду, господо, хајде да “нормализујемо” односе с “Косовом” као што се то од нас тражи, односно, како ви инсистирате како бисте се решили тог баласта, убеђени да је Србија тек она шака власти и гласова за вас!

Хајде, господине Вучићу, кад следећи пут одете на понизно поклоњење у Брисел лупите шаком о сто и реците: “Дошао сам да једном за свагда решимо питање Косова и Метохије, али онако како је једино могуће!”

Ево, занемаримо сад Божију правду која недвосмислено вели да је та светиња – Србија и да никада ништа друго не може и не сме бити, већ се држимо оних људских који Вам иду на руку, тачније, који Србији иду на руку, али добрано је знано да то што ваља Србији не ваља обавезно и Вама, напротив, но…

Дакле, лупите шаком о сто и реците: “Решавамо питање (које још само за Вас и Ваше чауше постоји као такво, јер нема ту никаквог питања већ само одговора – Косово и Метохија јесу срце Србије и тачка) држећи се Резолуције 1244 Савета безбедности УН и никако другачије!”

Имате апсолутно права на то, само је питање имате ли и петље (заправо и није питање) да поменете а камоли инсистирате на поменутом документу који је далеко од савршеног, далеко и од ваљаног, али је у односу на све чему Ви стремите – “Свето писмо”!

Да, вајни господине председниче, Резолуција 1244 је и даље правно важећи и обавезујући документ изгласан у Уједињеним нацијама, сламка спаса за коју би морали да се ухватите ако Вам је већ “толико” стало до свете српске земље, или је сасвим довољно да једном у три године отрчите доле на брзака и разделите некакве фантомске козе, овце, тракторе, запослења и обиље магле и копрене?!



Зашто Вам се толико жури да уставним променама избришите ту “проклету” преамбули која толико боли, јер иако је “само” слово на папиру једнако је и аманет сваком Србину, а понајвише сваког председнику Србије, а за шест година своје отужне и квислиншке власти ни једном поменули нисте те четири цифре – 1244?!

Хајде, једанпут се покажите као државник па инсистирајте на правно обавезујућем документу који сведочи да су Косово и Метохија неотуђив део Србије, а потом инсистирајте на повратку српске војске и полиције доле, у оном обиму који резолуција и предвиђа!

Колико се сећам реч је о 1000 људи, верујте више него довољно да онај ђавољи накот од ОВК заграби пут шума, јер их је и појва мање наших војника и полицајаца терало у паничан бег!

Не секирајте се, неће они никоме бити глинени голубови, довољно је само да умарширају на север Косова па бисте видели ефекат, али…

Али, за то треба бити државник а не тек пуки председник, понизни отправник послова амбасада…

Рекох, далеко је та резолуција од нечег идеалног али је у овом тренутку ћитап који сведочи у нашу корист, уколико је Вама уопште у интересу да било шта сведочи у нашу корист јер наша корист није исто што и Ваша, очигледно!

Немојте рећи како је тако нешто неизводљиво, јер једнако је неизводљиво и незамисливо било да Срби буду кичма некакве власти коју предводи један од највећих крвника Срба али сте ето успели у томе и “исповедили” Харадинаја, опростивши му руке и душу огрезлу у крви!

С истим таквим полетом и вером инсистирајте и на спровођењу Резолуције 1244 пре било каквог решења за Косово и Метохију, све и да знате како је узалудно, јер Ваше је да као председник Србије инсистирате и на митовима ако треба уколико је то за добробит Србије!

Подвикните западу да Србија није прћија и да нема никаквих преговора о “нормализацији” односа с Косовом и Метохијом јер Србија са својом светињом има сасвим нормалне, вековне и за вјек- вјекова нормалне односе, јер дете с мајком не може имати другачије!

Потегните, аман, тај адут од резолуције колико год лабав био, али је адут и не одступајте ни за педаљ, па ћете видети како ће се дивљи запад понашати кад пред собом има човека од речи, интегритета и куражи, а не пуког послушника који само по Србији зна да галами, проповеда нека јалова “јеванђеља”, брани националне интересе од Теразија до Дедиња и разбраја нас на подобне и издајнике!

Имате аргумент – искористите га, ако је у Вама остало ишта од искрене љубави и бриге за Србију, јер Србије без Косова и Метохије нема, нити је може бити!

Не секирајте се, гарантујем Вам да ћете имати подршку три највећа савезника: Бога, Србије и Русије а Више од тога Вам не треба, но…

Но, страхујем да сте кадри једино да подвикнете на Марка Ђурића да убележи још колико оваца мањка оним мученицима на Косову и Метохији и новинаре који се дрзну да поставе неко неалекоугодно питање!

Ни за шта више од тога нисте способни у одбрани српских националних интереса, а већег и значајнијег од одбране Косова и Метохије нема! Нема!

Ево, баш да видимо ту “историјску” посету Хрватској у коју се спремате.

Хоћете ли Колинди Грабар Китаровић подвикнути: Јасеновац, Јадовно, Стара Градишка, онолике јаме и вртаче…

Не, Ви сте некакав “фактор мира и стабилности” што подразумева да ћете зарад мира и стабилности учинити све за све, осим за Србију!

Дакле, не постоји никакво питање Косова и Метохије нити “нормализације” односа на коју нас припремате годинама!

Немањићи су још, па и који век пре, ставили тачку на то питање и немате никаквог права да на ту тачку додате још две…

Запамтите речи владике Његош, ако ништа друго: “Част и брука живе довијека”, па се одлучите шта од та два бирате да Вас карактерише за историју?!

Одговор, нажалост, знамо сви, а Ви ево имате могућност да нас демантујете (био бих најсрећнији да себе назовем магарцем и извиним Вам се за све), али…

Михаило Меденица

Михаило Меденица: Треба бити државник а не понизни отправник послова амбасада
Хајде, једанпут се покажите као државник па инсистирајте на правно обавезујућем документу који сведочи да су Косово и Метохија неотуђив део Србије, а потом инсистирајте на повратку српске војске и …


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар