недеља, 18. фебруар 2018.

КО ПОТПИШЕ, ЊЕГА УБИШЕ! - Дејан Златановић

КО ПОТПИШЕ, ЊЕГА УБИШЕ! - Дејан Златановић
У центру Београда је завршен протестни патриотски концерт поводом нелегитимног проглашења независног Косова од стране иностраних окупатора на Косову и већине западних држава.

Уместо низа најављених реп аутора, појавио се само Форти, док су остали, због разноразних притисака одустајали у последњим тренуцима пред сам концерт.

Дамњан Кнежевић, главни организатор овог протесног концерта је за „Србин.инфо“ изјавио да су притисци дошли директо од структура власти, којима је сметало да се о Космету пева, како у току изборне кампање за београдске изборе, тако и у време обраћања Хашима Тачија српској нацији преко телевизије „Н1“.

На концерту су певане српске патриотске и изворне народне песме са Космета. Извођачи овог репертоара су били Биља, Јелена, Катарина и Исидора.

Програм је водио Теша Тешановић, а присутнима су се обратили пуковник авијације у пензији Милорад Ђошић, Дамњан Кнежевић и гл. одг. уредник „Србин.инфо“ – Дејан Петар Златановић.

Милород Ђошић је присутним прво поручио да се не брину што их није много:

„Кажу да је велики Фидел Кастро када је кретао у револуцију рекао „када смо кренули да се боримо против Батисте било нас је само 78, кад помислим и то је много’.

Пуковник Ђошић је истакао да због морталитета у Србији и сталног одласка младих у иностранство, наша земља постаје све пустија. На крају, свог обраћања присутнима је рекао:

„Још једном да поручима властима – немојте да дајете Косово и Метохију, немојте било шта да потписујете, јер будите сигурни – неће на добро да изађе.”

У име организатора присутнима се обратио Дамњан Кнежевић, који је свој говор почео са констатацијом да је Косово Србија и да ће увек бити Србија:

– Желим да се „захвалим“ квази патриотама што су показали поново своје право лице и поново „јуначки“ изашли и рекли Шиптарима и међународној заједници „Срам вас било“. Од великог броја Фејсбук група и страница, као што су „Ќосово је Србија, Браћо Срби“ и сличног назива, које имају на хиљаде чланова, ни једна није хтела да извести о овом скупу, што говори не само о њиховој храбрости, већ и патриотизму.

Кнежевић је даље говорио о притисцима које су трпели организатори овог протесног концерта:

– Властима је проблем да се током предизборне кампање на неком скупу каже – Нисмо се одрекли Косова. Па какву онда они то поруку шаљу народу? Да ће дати столицу Косову у УН? Ако је тако, да ли ћемо народе то да дозволимо?”

На крају протестног концерта присутнима се у веома емотивном тону обратио и уредник Србин.инфо, који је констатовао да је он родом из југоисточне Србије (Врање, Црна Трава), да он може да се слободно креће по својој дедовини, одакле потичу Златановићи, да су његови преци остављали кости на Космету, а да српски председник Вучић, уместо да преговара са Албанцима о предаји Космета, треба прво да оде у своје Бугојно, на гроб својих предака и себи омогући да се тамо слободно прошета као Србин.

– За крај, имам једну кратку поруку за сваког, звао се он Дејан Петар Златановић, Предраг Златановић, Дамњан Кнежевић, патријарх Иринеј, Ана Брнабић, Александар Вучић или Драган Ђилас. Или било ко од вас. Та порука треба јасно и гласно да се преноси са уста на уста – „Ко потпише, њега убише!“ Јер, Косово се не потписује, Косово се брани. Брани се памећу, снагом и радом, а не поклања се и не даје!.




from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар