понедељак, 30. април 2018.

ЗАШТО ЗАПАД ЋУТИ О ОВОМЕ? Британски специјалци су на Косову убили 26 Срба

ЗАШТО ЗАПАД ЋУТИ О ОВОМЕ? Британски специјалци су на Косову убили 26 Срба
Британска обавештајна служба директно је организовала два терористичка напада на КиМ у којима је убијено 26 Срба док је више десетина рањено!

Монструозни злочини у селу Старо Грацко, где је 1999. године ликвидирано 14 српских жетелаца и у Ливадицама код Подујева, кад је у експлозији аутобуса „Ниш експреса“ настрадало 12 Срба, док је чак 48 рањено, нажалост, нису расветљени, а вероватно никада и неће. Ипак, српски обавештајци имају више него довољно индиција и података да са правом озбиљно сумњају да иза свега стоје управо Британци.

У оба случаја циљ је био исти: застрашити преостале Србе на КиМ и натерати их да се иселе, али и одвратити оне који евентуално помишљају на повратак у покрајину.

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун, који је као војно-политички коментатор извештавао са Косова, каже да нема сумње да су за злочин у Старом Грацком и напад на аутобус „Ниш експреса“ криви британски припадници Кфора.

– Кад је реч о страдању Срба у аутобусу, сазнало се да је неко из штаба Кфора тада наредио, мимо процедуре, да Швеђани који су били задужени за контролу руте којом ће ићи аутобус иду обрнутим путем. Таква измена десила се први пут. Чим је истрага то показала, двојица Британаца из војног контигента на КиМ су брже-боље пребачена у Лондон. Што се тиче села Старо Грацко, пуна надлежност је била у британским рукама. Они су се и први нашли на месту злочина – објашњава Дрецун.

Бивши обавештајац српске полиције Славко Никић одлично је упознат са ситуацијом која се догодила у Старом Грацком јер је некада имао кућу у том селу. Он каже да нема сумње да је британска служба дебело умешала прсте у овај монструозни злочин.

– Британска обавештајна служба МИ-6 има убедљиво најјаче центре на нашем простору. Злочин у Старом Грацком стратешки су испланирали Британци јер је то село једино било преко Ситнице са српским живљем. Задатак је био да се етнички очисти тај део КиМ. Британци су све осмислили, а оперативци, пореклом Албанци, директно су га починили – истиче Никић.

Стручњак за безбедност и међународни тероризам Џевад Галијашевић потврђује да су за британске службе карактеристична нерасветљена масовна убиства:

– Многи злочини на Балкану у режији британских тајних служби прошли су некажњено. Ови на КиМ су карактеристични по великом броју жртава. Британци су инструктори првих радикално исламистичких структура свугде у свету, па и на КиМ. То је матрица коју користе већ стотинак година и у техници ликвидација ништа нису променили до данас.

Професор међународних односа Срђан Перишић подвлачи да је интерес Британаца одавно усмерен против Срба:

– Британске службе, било да је реч о цивилним или војним, на КиМ имају циљ да помогну Албанцима у дефинитивном протеривању Срба. У случајевима као што су то биле ове две операције, њима су дате одрешене руке да се институционално, преко Кфора, очисти терен од српског живља без икаквих последица.



intermagazin.rs, (Српски Телеграф)

ЗАШТО ЗАПАД ЋУТИ О ОВОМЕ? Британски специјалци су на Косову убили 26 Срба
Британска обавештајна служба директно је организовала два терористичка напада на КиМ у којима је убијено 26 Срба...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар