понедељак, 30. април 2018.

НАЈАВА ЗА 9. МАЈ: «БЕСМРТНИ ПУК» У 8 ГРАДОВА СРБИЈЕ И РС

НАЈАВА ЗА 9. МАЈ: «БЕСМРТНИ ПУК» У 8 ГРАДОВА СРБИЈЕ И РС
И ове године, 9. маја, поводом Дана Велике Победе у Другом светском рату, трећи пут заредом у Србији биће организована акција „Бесмртни Пук“. Учесници акције прошетаће улицама градова Србије са портретима својих ближњих и тако показати лица оних који се нису покорили злу и победили фашизам! Ове године акција ће бити одржана чак у осам градова у Србији и Републици Српској, а то су: Београд, Ниш, Краљево, Крушевац, Крагујевац, Параћин, Бања Лука, Требиње.


Ове године обележавамо 73. годишњицу Победе. У Русији и бројним земљама света одржаће се празничне манифестације.

Историја српског народа тесно је повезана са историјом Русије. Многи Срби себе сматрају делом руског света и деле исти систем вредности, а та осећања су шира од државних граница.

Организатори «Бесмртног пука» у Србији позивају учеснике да понесу фотографије својих рођака који су учествовали у одбрани Србије у Првом светском рату, борили се против фашистичке окупације Југославије у Другом светском рату, као и фотографије оних који су бранили Југославију од НАТО агресије 1999. године.У Београду — сви који желе да учествују окупљају се у 16:30 код гробља «Ослободиоца Београда» у Рузвелтовој улици. Тамо полажу цвеће, а у 17:00 колона креће по маршрути Спомен-парк Ослободиоцима Београда (Ул. Рузвелтова) — споменик Вуку Караџићу — Булевар Краља Александра — Скупштина града Београда. На платоу испред Скупштине Града биће одржан свечани концерт.

У 19:00 у Дому синдиката биће одржана премијера руског филма «Собибор» са српским титловима, улаз је слободан.Филм је заснован на догађајима који су се десили током Другог светског рата у нацистичком логору смрти „СОБИБОР“ и говори о поручнику совјетске армије Александру Печерском, који је успео да испланира интернационални устанак заробљеника из земаља Западне Европе.

Ниш
9.мај у 12:44
Скуп учесника у 11:30 код логора
Почетак шетње у 12:44
Полагање венаца после шетње у центру града код Споменика Ослободиоцима
Приказ филма «Собибор» у сали «Дома Војске Србије» у 14:00, улаз слободан
Крушевац

9.мај у 10:00
Скуп учесника у 9:45 на тргу Костурница,
Почетак шетње у 10:00
Полагање венаца одмах после шетње на Слободишту и на Споменику руским борцима
Приказ филма «Собибор» у биоскопу «Крушевац» у 12 часова, улаз слободан.
Краљево
9.мај у 10:00
Скуп учесника у 10:00 у парку код железничке станице на платоу испред споменика
Свечана академија у 10:00
Полагање венаца у 11:00, парк код железничке станице, споменик «Отпору и победи»
Почетак шетње у 11:00
Приказ филма «Собибор» у биоскопу «Кварт» у 12:00, улаз слободан

ИЗВОР: srb.news-front.info

НАЈАВА ЗА 9. МАЈ: «БЕСМРТНИ ПУК» У 8 ГРАДОВА СРБИЈЕ И РС
И ове године, 9. маја, поводом Дана Велике Победе у Другом светском рату, трећи пут заредом у Србији биће организована акција „Бесмртни Пук“. Учесници акције прошетаће улицама градова Србије са пор…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар