петак, 27. април 2018.

Aна Брнабић о правно обавезујућем споразуму са „Косовом”: ПОТПИСАЋУ ШТА ГОД ТРЕБА (!)

Aна Брнабић о правно обавезујућем споразуму са „Косовом”: ПОТПИСАЋУ ШТА ГОД ТРЕБА (!)
Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је, одговарајући на питање о томе да ли је спремна да потпише правно обавезујући споразум са Приштином којим се Косову „даје столица“ у УН, да се неће ни уплашити ни либити да потпише шта год треба да би грађани Србије имали пуну сигурност, безбедност и гаранцију даљег просперитета.
„Нећу се лично плашити да то урадим. То је моја одговорност, то је моја обавеза коју сам преузела овим послом„, казала је Ана Брнабић у Скупштини Србије одговарајући на питање посланика Народне странке Мирослава Алексић.
Она је Алексића упитала зашто толико инсистира на томе да му каже какав ће споразум потписати.
„Зашто инсистирате на томе да ја вама кажем какав ћу ја то споразум да потпишем? Шта ви мислите? Ми сада, док преговарамо о споразуму о нормализацији, ви инсистирате да вам председник Владе каже какав споразум хоће да потпише? Па чекајте, где је ту дипломатија? Ако ја кажем вама какав ћу споразум да потпишем, онда сам рекла свима шта ће Влада Србије да уради. То се тако не ради“, казала је Ана Брнабић.

Она је казала и да је бесмислена Алескићева констатација да је Србија „уништена и девастирана држава“.

Одговарајући на Алексићево питање да ли се састала са представницима лобистичке групе „Турнбери“ Мајком Рубином и Џејсоном Озборном, премијерка је рекла да се није састала са њима, да Влада Србије не ангажује никакве лобисте и да ништа тако не плаћа личним парама нити из буџета Србије.

„Ја не знам ко су ти људи, ни да ли су били у Србији ни код кога су дошли. Те информације које има Вук Јеремић које објављује на твитеру и које су на нивоу истина да Ангела Меркел неће да се види са (председником Србије) Александром Вучићем, па га онда после два дана зове су фасцинантне“, рекла је Брнабић у Скупштини Србије.

Она је рекла да она не зна ко је Кори Левандовски кога је споменуо Алексић као и да нема времена да се виђа са лобистима.

„Да будем јасна и гласна, нити знам како се зове тај човек, нити знам шта ради, нити сам се видела са њим, нити сам имала времена да се видим са њим“, рекла је Брнабић.

На питање посланика Алексића осврнуо се и министар спољних послова Србије Ивица Дачић који је поручио да ни актуелна влада Србије, ни председник државе Александар Вучић, ни владајућа већина у Скупштини Србије никада неће признати једнострано проглашену независност Косова.

„Што се тиче Министарства спољних послова, сигуран сам и председник републике Александар Вучић, са којим све то заједно радимо у договору, ми имамо јасан циљ и план, никакво чланство у УН не пада нам на памет. Према томе, никаквих договора нити политичке трговине о томе нема“, казао је Дачић у Скупштини Србије.

Дачић је казао да је „немогуће да неко добије место у УН, јер шта нам друго преостаје после тога“.

„Ми морамо да водимо рачуна о својим интересима“, казао је Дачић и истакао да Београд инсистира на примени Бриселског споразума.

Дачић је касније у обраћању посланицима изјавио да неке земље прете да ће уместо седница Савета безбедности УН о Косову имати затворене консултације.

„Видели сте да многи долазе у нашу земљу, дају пријатељске изјаве воле нас и тако даље, а онда шаљу протестне ноте многим земљама које су повукле признање Косова. Прете нам да ће укинути седнице Савета безбедности о Косову, пребацити их на затворене консултације“, рекао је Дачић.

Aна Брнабић о правно обавезујућем споразуму са „Косовом”: ПОТПИСАЋУ ШТА ГОД ТРЕБА (!)
Oдговарајући на питање о томе да ли је спремна да потпише правно обавезујући споразум са Приштином којим се Косову „даје столица“ у УН, Aна Брнабић је рекла да се неће ни уплашити ни либити д…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар