четвртак, 26. април 2018.

Ана Брнабић о Косову: За грађане Србије потписаћу шта год треба

Ана Брнабић о Косову: За грађане Србије потписаћу шта год треба
Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је, одговарајући на питање о томе да ли је спремна да потпише правно обавезујући споразум са Приштином којим се Косову "даје столица" у УН, да се неће ни уплашити ни либити да потпише шта год треба да би грађани Србије имали пуну сигурност, безбедност и гаранцију даљег просперитета.

"Нећу се лично плашити да то урадим. То је моја одговорност, то је моја обавеза коју сам преузела овим послом", казала је Ана Брнабић у Скупштини Србије одговарајући на питање посланика Народне странке Мирослава Алексић.

Она је Алексића упитала зашто толико инсистира на томе да му каже какав ће споразум потписати.

"Зашто инсистирате на томе да ја вама кажем какав ћу ја то споразум да потпишем? Шта ви мислите? Ми сада, док преговарамо о споразуму о нормализацији, ви инсистирате да вам председник Владе каже какав споразум хоће да потпише? Па чекајте, где је ту дипломатија? Ако ја кажем вама какав ћу споразум да потпишем, онда сам рекла свима шта ће Влада Србије да уради. То се тако не ради", казала је Ана Брнабић.

Она је казала и да је бесмислена Алескићева констатација да је Србија "уништена и девастирана држава".

Одговарајући на Алексићево питање да ли се састала са представницима лобистичке групе "Турнбери" Мајком Рубином и Џејсоном Озборном, премијерка је рекла да се није састала са њима, да Влада Србије не ангажује никакве лобисте и да ништа тако не плаћа личним парама нити из буџета Србије.

"Ја не знам ко су ти људи, ни да ли су били у Србији ни код кога су дошли. Те информације које има Вук Јеремић које објављује на твитеру и које су на нивоу истина да Ангела Меркел неће да се види са (председником Србије) Александром Вучићем, па га онда после два дана зове су фасцинантне", рекла је Брнабић у Скупштини Србије.

Она је рекла да она не зна ко је Кори Левандовски кога је споменуо Алексић као и да нема времена да се виђа са лобистима.

"Да будем јасна и гласна нити знам како се зове тај човек, нити знам шта ради, нити сам се видела са њим, нити сам имала времена да се видим са њим", рекла је Брнабић.

Н1

Ана Брнабић о Косову: За грађане Србије потписаћу шта год треба


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар