уторак, 24. април 2018.

Бошко Обрадовић: Питања о кредитима у „швајцарцима“ и статусу ратних ветерана

Бошко Обрадовић: Питања о кредитима у „швајцарцима“ и статусу ратних ветерана
Председник Двери је на данашњој седници Народне скупштине поставио питање да ли Влада планира да се бави проблемима задужених у швајцарским францима, статусом ратних војних ветерана и потраживањима радника друштвених предузећа.
Обрадовић је истакао да смо ми једина земља која није решила статус ратних војних ветерана и да ниједна власт до сада није била способна да донесе закон који би регулисао питања која су од животне важности за оне који су ризиковали своје животе за одбрану ове земље.
Он је даље питао да ли ће да се реше проблеми више од 100 000 радника у Србији који имају потраживања из друштвених предузећа која су приватизована и када ће овим радницима бити повезан стаж, исплаћена заостала примања и отпремнине.
Трећу групу на чије се проблеме осврнуо лидер Двери чини преко 20 000 породица са кредитима индексираним у швајцарским францима и питао да ли је НБС била дужна да их информише о ризицима које ови кредити носе. Обрадовића је занимало како ће на будуће судске спорове, у случајевима кредита индексираних у швајцарским францима, утицати одлука Апелационог суда у Новом Саду којом је раскинут уговор између банке и корисника уз образложење да корисник кредита у швајцарским францима није био довољно информисан и да постоји несразмера у давању банке и износа отплате кредита.

Лидер Двери је тражио и одговор на питање да ли је било која држава у Европи, осим Србије,одлучила да уђе у поступак јемца за кредите индексиране у валути швајцарског франка, кроз „Националну“ корпорацију за осигурање стамбених кредита и тиме последице лоших пословних одлука банака стави на терет свим пореским обавезницима?Након свих ових питања, може се поставити и питање колико је људи умрло или извршило самоубиство чекајући правду у ова три случаја.
from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар