четвртак, 26. април 2018.

Сутра биће касно

Сутра биће касно
Трагична је чињеница да су се геополитички дизајнерски планови због којих је растурена СФРЈ најбоље реализовали на тлу Србије, што уз помоћ перфидних пропагандних метода професионалних тровача људских умова, следбеника Едварда Бернејса, што делима корумпиране намесничке власти коју је лако уцењивати и контролисати, тако да је данашња Србија; презадужена држава чију економску пропаст диктира ММФ а уништена привреда, уз асистенцију домаћих “стручњака” из редова владајуће коалиције, није способна да обезбеди стопу привредног раста која би спречила наставак пута у дужничко ропство; земља распродатих природних ресурса странцима; простор јаког страног утицаја, наметнутог преко деловања разних невладиних организација на спољнополитички, социјални, здравствени и образовни живот.

Србија је и држава егзодуса младог, образованог и стручног дела становништва и страначких дилетаната на руководећим позицијама; високе стопе криминала и корупције; контролисаних медија, поткупљивих и заплашених новинара ; аутошовинизма и духа самопорицања. Последњи пример је филм “Терет” панчевачког сценаристе и редитеља Огњена Главонића који говори о возачу хладњаче који превози лешеве Албанаца са Косова.

Чињеница да Срби (не аутошовинисти) тврде да је догађај са лешевима тенденциозно исконструисан, и да је филм у потпуности антисрпски, није спречио државне институције и установе да “Терет” финансирају са 6,7 милиона динара. Секретаријат за културу и информисање АП Војводине пројекат је подржао са 2,7 милиона динара, док је Филмски центар Србије (ФЦС), који финансира Министарство културе Србије, помогао са четири милиона динара, а део је исфинансирао и Хрватски аудио-визуелни центар. Иначе, овај ‘ српски антисрпски’ филм је пријављен у такмичарски део Канског филмског фесивала. Значај снимања овог филма биће јаснији ако се подсетимо да у српској кинематографији никада није снимљен филм о Јасеновцу или Олуји.

Данашња Србија је и друштво политизираног правосуђа које Уставом Србије загарантовану слободу мишљења и изражавања, али и поступак доказивања правде и истине, обесмишљава до апсурда односно до потпуног порицања и одредби Устава и позитивних законских прописа; социјалне катастрофе која се манифестује кроз пораст вршњачког насиља по школама; крађи беба у породилиштима ( у последњих 40 година 10 000 новорођенчади је нестало у породилиштима а по подацима Удружења родитеља несталих беба у Србији се из породилишта украде више од 20 беба месечно); отимања деце од родитеља и и продаје трговинским ланцима ( које полако улази у разрађен светски систем одузимања деце а код Срба још увек изазива само моралну забринутост); високе стопе смртности становништва од последица малигних обољења (према подацима Градског завода за јавно здравље из Београда број умрлих од малигних обољења у Републици је преко 21 000 људи годишње, са тенденцијом пораста нарочито код деце и млађе популације); растућег насиља у породици, све чешће са трагичним исходом, као последице сиромаштва, животних понижења и немоћи појединаца да се ухвате у коштац са проблемима те постају фрустрирани егосити који представу о некој својој моћи лече над слабијим и немоћнијим ( од почетка 2018. године сваки пети дан је, у Србији, убијена једна жена, највише од руке мужа или љубавника а 4 мајке је убио син док је једна страдала од руке ћерке); закона који не штите интересе и здравље грађана (наметање обавезног вакцинисања непровереним вакцинама) ; званично најсиромашнија земља Европе; мултиетничка средина са високим ризиком избијања сукоба проузрокованих верским различитостима и утицајем спољних фактора; И, на крају, Србија је земља којој је еродиран суверенитет и оспорен територијални интегритет.

И док ауто шовинисти сахрањују истину и оптужују Србе за злочине које су други учинили над њима а други део Срба се буса у груди јуначке да су најстарији народ у Европи, дичи пореклом поносно се сећајући Немањића који су створили државу па царство, јачали дух Српства и православља, прпошно обележава дане устаничког духа Србаља против Турака које Вучић враћа у Србију, слави Дан војске коју смо расформирали и уништили, оплакује јасеновачки покољ Срба згрожени кољачким техникама усташа и безобзирним лажирањем истине и историјских чињеница од стране Хрвата, дотле се под окриљем спровођења неопходних реформи, постизања некаквог невидљивог напретка и ширења демократије, манипулацијом чињеницама и пропагандом која користи опробане рационалне технике за управљање масом, приводи крају план уништења Србије као државе и Срба као нације

Да , ово је реалност и суштина коју ми упорно одбијамо да прихватимо. Разједињени , несвесни да својом незаинтересованошћу саучествујемо у неморалној издаји, лажима и обамнама представника власти, сувише очекујемо од Стратегија и Апела које смо требали дефинисати пре деценију или две , глумимо Трноружицу чекајући да се ствари реше за време нашег сна или очекујемо решења и спас од других, дивимо се туђој храбрости и одлучности, тупо гунђамо ‘о само да не буде горе’ и ‘ недај Боже шта све човек поднети може’ , дозвољавамо да нас “шамарају” неки маргинални светски ликови, трпељиво подносимо све увреде, незнање и лоповлук представника власти, из прикрајка посматрамо муке и борбу оних који имају храбрости да нешто кажу и учине, спорадично се пробудимо око неких тема занемарујући чињеницу да је власт Србије бескрајно дрска и безобзирна и да нема никаквих моралних скрупула, да ради и спроводи политику ‘у инат ‘ вољи народа. Одбијамо да схватимо да ватра све јаче гори и да не можемо да је угасимо дувањем..

Одузимање Косова, ради стварања велике Албаније, се приводи крају уз огромну улогу и сарадњу председника државе Србије и његових коалиционих партнера. СПЦ која је кроз историју била ослонац српском народу у борби за слободу и државност, својим екуменским активностима и подршом политици актуелне власти као да негира да је српска а и православна.

Пред Васкрс је стидљиво објављено да је професор Дарко Танасковић, амбасадор Србије при УНЕСЦУ поднео неопозиву оставку. Како је његова основна функција била да сачува културна блага Србије и верске објекте СПЦ на Косову, све указује на чињеницу да се повлачи ради неометане реализације коначне предаје српске култруне и верске баштине Албанцима, тако да су велики изгледи да ће православни објекти, сведоци српске историје грађени у14. веку прећи у руке онима који државу имају од 1912. године, за џамије и кафиће .

Војводина услед објективног незадовољства поступцима актуелне власти а потпомогнута интересима неких комшија из ЕУ све чешће говори о аутономији која би била прелазни начин за одцепљење од Србије. Циљ Европе је да се Србима одузме Дунав, као стратешки важна река.

Та иста Европа али и Саудијска Арабија која је већ покуповала многе изоре воде по Б и Х, покушавају да Србима отму велики део реке Дрине која има огроман хидропотенцијал, а језеро Газиводе, које је највећи резервоар питке воде у Европи својатају Албаници за велику Албанију.

Све преговоре води Александар Вучић, нажалост председник Србије, човек за кога се зна да није национално орјентисан да не доноси одлуке које су у интересу заштите и очувања Србије, који је сувише корумпиран а и карактерно неспособан да се одупре налозима и плановима запада.

Простор где су некада Немањићи стварали српску државу и подигли ( Стефан Немања) манастир Ђурђеви ступови ( Урош И ) задужбину Сопоћани која је на листи светске култруне баштине, данас је преплављен билбордима са ликом турског председника Ердогана и насељен становништвом које одбија да прими службене дописе на српском језику, звижди на извођење српске химне и отворено тражи отцепљење од Србије. Вучић ћути све док га муслимани подржавају на изборима а своје активности оправдава бројем турских туриста и материјалном подршком Турске иако ће се она свести само на изградњу путева у Рашкој области и изградњу парних купатила и турских споменика који би сведочили о турској владавини у остатку Србије.

( И сви заборављају да у Турској живи готово 9 милиона људи српког порекла који се сматрају Турцима, муслиманима, говоре турски и поштују турску химну.)

Србија је земља од седам милиона становника коју годишње напусти 36 000 младих и образованих људи који беже из безнађа у потрази за достојанственијим животом. И то је део дизајнерске мапе Запада а државе које плански растурају Републику Србију ( преко својих српских сателита су преплавили медије огласима за посао и примамљиве животне погодности) мењају своје законе како би се убрзала нострификација диплома образованим придошлицама, преко марионетске српске власти протурају програм дуалног образовања како би се припремао занатски кадар потребан, пре свега, немачкој привреди а под њиховим притиском Србија законом регулише и национални оквир квалификација којим се знање које представљају поједине диплома стечене у колонији Србији обележава шифром која је усклађена са европским регистром квалификација ( да се олакша европским послодавцима).

Срби све чешће одлазе са одлуком да се не врате, полако се асимилују у нову средину и омамљени животним условима који им омогућавају да воде живот достојан човека, ишколују децу и планирају будућност, заборављају на Србију .

На њихово место, преко Сорошеве фондације и уз сагласнот Вучићеве сумануте политике “увозе” се европски Роми и муслимански мигранти из Афганистана, Пакистана, Ирана , Ирака и ко зна још…, Влада све крије и безочно обмањује грађанство а неки упућенији тврде да се ради о миллион Рома и милион миграната.

Нико у Србији не пита зашто се ти Роми нису интегрисали у богата европска друштва и какве везе има Србија са мигрантском кризом? Подсетимо се, пре само неколиког година су француске власти кренуле са депортовањем Рома зато што су њихови кампови легла криминала, проституције, просјачења и шверца а данас та иста Европа од Србије захтева и интегацију у српско друштво и инклузију тих истих Рома .

Цео поступак будним и добро плаћеним оком прате невладине организације и кооперативно српско тужилаштво које све више постаје логистичка подршка њиховим активностима.

Што се тиче миграната морамо бити свесни чињенице да се ради о муслиманима који не толеришу туђу верску традицију, морал, обичаје, историју и културу, који очекују живот на социјалној помоћи, без рада али уз агресивно наметање њихове вере и обичаја Како имају изузетно високу стопу наталитета за веома кратко време се очекује да постану већинско становништво у Србији у које ће Срби, који остану у Србији, као мањина морати да се асимилују или да напусте Србију и асимилују се у неко ново друштво.

Вучићева шарада са популационом политиком која би шатро стимулисала рађање је само једна од манипулација здравим разумом и димна завесе за пријем миграната. Ако вам из земље одлазе млади људи биолошки спсобни да обезбеде репродукцију, ако млади умиру од лоше исхране стреса и живота у коме не налазе сврху и циљ, последица НАТО бомбардовања нуклеаним отпадом и осиромашеним уранијумом, ако болнице обустављају пријем пацијената зато што лекари и медицински кадар одлази из земље, ако заказују прегледе који захтевају хитност тек за шест месеци, ако децу вакцинишеш непровереним вакцинама које могу да имају разорне последице, о каквој полпулациоаној политици ти говориш?

Додатни проблем је и непостојање опозиције као силе разума и позивања власти на одговорност због погрешних одлука. Данашњу опозицију у Србији чине другопозивци који само чекају свој ред на власт , у потпуности у служби сила које растурају Србију и, заштите и подршке ради коју очекује од тих истих, не реагује на проблеме која би их могла довести у опастност да изгубе ту подршку.

Можда ће неко помислити да претерујем, али у томе и јесте проблем што је за Србе све “лако,олако и биће то све ОК” али, ако се не спречи територијално комадање Србије и не зауставе “увози” миграната и Рома, Србија неће постојати као држава а Срби као народ.

Још данас можемо да реагујемо. Сутра је касно.

Гордана Секулић / Корени

Сутра биће касно
Трагична је чињеница да су се геополитички дизајнерски планови због којих је растурена СФРЈ најбоље реализовали на тлу Србије, што уз помоћ перфидних пропагандних метода професионалних тровача људских умова, следбеника Едварда Бернејса, што делима корумпиране намесничке власти коју је лако уцењивати и контролисати,


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар