понедељак, 30. октобар 2017.

ДВЕРИ -округли сто о Косову и Метохији

ДВЕРИ -округли сто о Косову и Метохији
Учесници:
- Проф. др Слободан Самарџић, председник Државотворног покрета
- Др Марко Јакшић, Народни покрет ”Отаџбина” са Косова и Метохије
- Драгана Трифковић, директор Центра за геостратешке студије
- Драган Тодоровић, Источна алтернатива
- Доцент Дејан Мировић - доктор међународног права
- Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери

Одржан округли сто о Косову и Метохији
Данас је у просторијама Прес центра Удружења новинара Србије у Београду, одржан округли сто о Косову и Метохији, на којем су учествовали Бошко Обрадовић, проф. др Слободан Самарџић, др Марко Јакшић, Драгана Трифковић, Драган Тодоровић и доцент Дејан Мировић.
Закључци учесника са округлог стола о актуелној ситуацији на Косову и Метохији су следећи:
Осуђује се и одбацује политика председника државе и Владе Србије поводом Косова и Метохије зато што та политика током пет година води не само фактичком, него и правном признању тзв. државе Косово.
Обраћајући се српској јавности сигурни смо да постоје начини да се Србија извуче из ове погубне политике, која поништава целокупну историју бића Србије и њено данашње постојање.
Овде спадају:

– повратак питања КиМ у оквире СБ УН, и у складу са тим, постепено одрицање државе Србије од сарадње са мисијом ЕУЛЕКС на КиМ;

– прекид учешћа у даљим разговорима у оквиру Бриселског споразума, будући да овај споразум и његова потпуна примена значи одрицање Србије од КиМ; потребно је покренути иницијативу пред Уставним судом Србије да испита уставност заклетве коју су Срби – министри, посланици, одборници, судије и полицајци уз притисак и одобрење власти Србије положили пред институцијама лажне државе Косово;

– данашње представнике власти Србије у институцијама лажне државе Косово потребно је што хитније повући из тих институција;

– да би се демократски верификовали ови захтеви потребно је организовати референдум са јасним питањем о томе да ли су грађани Србије за останак КиМ у оквиру своје државе Србије;

– у оквиру припреме референдума неопходно је организовати слободан јавни дијалог и свестрано упознавање грађана Србије са околностима које су довеле до садашњег стања наводне неопходности да се Косово и Метохија дефинитивно препусте албанској мањини.

На округлом столу је покренута иницијатива за формирање радне групе за припрему деловања и документа за одбрану Косова и Метохије у саставу Србије.
Ово је једини начин да се заустави срљање Србије у признање лажне државе Косово и суноврат државе у њено саморазарање у режији данашње власти.
У Београду, 30. октобра 2017. године
Информативна служба Српског покрета Двери




from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар