петак, 27. октобар 2017.

Малагурски: Ко је Џорџ Сорош и шта смо му сви ми скривили? (видео) © Sputnik/

Малагурски: Ко је Џорџ Сорош и шта смо му сви ми скривили? (видео) © Sputnik/
„Џорџ Сорош. Сорош. Шта је БИРН него Сорошева експозитура? Није тачно. Него шта је! Сорошевци. Сорош реформише ваше правосуђе. Није ту име Џорџа Сороша никоме у овој земљи непознато.“

Да, сви смо чули за њега, али многи од нас се питају једно.

Ко је Џорџ Сорош и шта смо му ми сви скривили?

Да, ко је он?

„Џорџ Сорош је амерички бизнисмен мађарског порекла. Џорџа Сороша, чије се богатство процењује на 14 милијарди долара и који је у младости сарађивао са нацистима, једни сматрају зачетником слободног тржишта, а други кажу како је безобзирни берзански мешетар.“

Џорџ Сорош на промоцији своје књиге у Вашингтону 2004.
© AFP 2017/ TIM SLOAN
Хоће ли Сорош срушити светски економски поредак
Чекај мало, сарађивао је са нацистима? То није сасвим тачно. За време Другог светског рата Сорош је био тинејџер, а као Јеврејин, избегао је Холокауст претварајући се да је хришћанин, уз помоћ човека који јесте сарађивао са нацистима и Јеврејима одузимао имовину:

„Тада је формиран мој карактер. У којем смислу? Да треба гледати унапред, да треба разумети и предвидети догађаје“, рекао је.

А предвиђање будућности је ускоро постало и Сорошево занимање. Начин на који се обогатио је занимљив и ужасавајући.

Те 1992. године, користећи углавном позајмљени новац, Сорош је за неколико седмица зарадио милијарду долара, кладећи се на британску фунту. Сорош је Банку Енглеске довео на ивицу банкрота.

Значи, постао милијардер и зезнуо Енглезе?

Па добро, шта сад да се ради…

Али Сорош има и мрачну страну, односно још мрачнију страну.

Џорџ Сорош
© FOTOBANK.RU/GETTY IMAGES/ DAVE M. BENETT
Колико је Сорош зарадио од „брегзита“
„С обзиром на огромно богатство и слободан приступ центрима за одлучивање у Вашингтону, Сорош веома једноставно успева да обара владе у свету. Сорош стоји готово иза сваке обојене револуције у задњих 30 година у Европи. Сматрају га одговорним за распад Совјетског Савеза, за Југославију, Чехословачку, кризу у Украјини.

Сорош умешан у све то, у распад Југославије? Ма дајте молим вас, па да бих поверовао тако нешто, морао би то да потврди неко заиста високо рангиран у западним центрима моћи.

„Колико дуго сте пријатељи са Џорџом Сорошем? Не знам, знам га, чини ми се… откад је покушавао да помогне Балкану. Након рата у Босни. Покушао је да им помогне.“

Баш им је помогао. А после рата у Босни се заинтересовао и за Србију.

Уочи бомбардовања Србије 1999. године, јако се занимао за рудник „Трепча“, због чега је преко Међународне кризне групе диктирао независност Косова.

Ух, сунце му…

Нешто слично покушао је у Русији и Кини, али није успео.

Цврц.

У Русији је његова фондација проглашена непожељном, а у родној Мађарској је недавно донесен закон којим се забрањује рад универзитета у Будимпешти који је основао.

И док у Русији и његовој родној Мађарској непријатељски гледају на Сороша, код нас несметано ради безброј невладиних организација које финансира Сорошев Фонд за отворено друштво. Али зашто се Сорош бави таквим стварима?

Све оно што Сорош пропагира и финансира спада у процес глобализације, наводно, зарад стварања глобалног мира који подразумева глобално управљање.

Само тешко може неко да ме убеди да Сорош све то самоиницијативно гура. Спекулише се да иза њега стоје много већи центри моћи. Ипак, Сорош се бави и хуманитарним радом, само после сагледавања свега осталог, ипак је можда боље да никоме више не „помаже“.




from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар