уторак, 2. јануар 2018.

Дража Петровић: Годишње награде Најнапредњак за 2017. годину

Дража Петровић: Годишње награде Најнапредњак за 2017. годину
Награда Најнапредњак, која се ове године традиционално додељује први пут у новијој историји, установљена је да би у себи спојила сва остала признања која у својој личности спаја просечан напредњак – и Најевропљанина и Најруса и Најкинеза и Најсуринамца и Нај Ебасмо ко жути.
Награда се додељује у неколико категорија, а њени лаурети за 2017. годину изабрани су једногласном одлуком једночланог жирија, што је систем одлучивања који је патентирао лично председник Вучић, и показао се као најбољи, јер нема прегласавања.

КАТЕГОРИЈА "О ПОКОЈНИКУ СВЕ НАЈЛЕПШЕ": Томислав Николић

То што га је јавност после девет месеци први пут видела на отварању Клиничког центра у Нишу, показује да у том чуду од клинике не само да лече, него дижу из мртвих. На лицу места се видело да бивши председник одлично изгледа, ни налик на човеку који је побего гробару с лопате захваљући особљу Клиничког центра у Нишу. Филм о овом чудесном догађају зваће се "Кад гробар побегне с лопате".

КАТЕГОРИЈА "ЗРЕО ЗА ЛАЗУ": Лаза Ристовски

Наш прослављени глумац демантовао је злобнике који су тврдили да је Српска напредна странка зрела за Лазу, јер се коначно показала да је Лаза зрео за Српску напредну странку. Ту је практично дошло до међусобног сазревања. У најужој конкуренцији за ову категорију био је још и министар Вулин, али је дисквалификован зато што је презрео.

КАТЕГОРИЈА "ЗА РАЗВОЈ СИСТЕМА БЕЖИЧНОГ УВЛАЧЕЊА": Марко Ђурић

Систем бежичног увлачења који ни Тесла није успео да смисли у Њујорку. патентирао је шеф Канцеларије за Комедију из Митровице (Канцеларије за КиМ), који је ове године показао да у нашој земљи има младих научника који нису побегли у иностранство. Тачније, нису побегли ни у једну признату државу, већ беже у државе које су саставни део Србије, где се баве развијањем телекомуникација, и то случајно. Бежични систем увлачења откривен је, дакле, случајно и подразумева да имате један мобилни телефон са спикерфоном у десној руци, затим да имате тачан број телефона Александра Вучића и да вам се он јави. Потом само вичете: "Ацо, Србине" док вам не исцури батерија.

КАТЕГОРИЈА "ЗА НАЈГОРЕГ МЛАДОГ ГОРАНА (ВЕСИЋА)": Синиша Мали

Без обзира што многи мисле да је Синиша Мали један од најгорих младих горана у савременој цивилизацији, зато што покрет Младих горана обично сади право дрвеће, а не пластично, показало да је он велики пријатељ дрвећа и екологије, јер је ангажовао чак и дрвеног адвоката да га брани због искрене жеље за пошумљавањем центра Београда пластичним јелкама од 83.000 евра по комаду. Имао је дрвеног адвоката и када је се сумњало да је плагирао докторат ("Прочитао сам га, нема ту плагијата"), и када је срушио Херцеговачку ("Ја бих први сео у багер и рушио, само по дану"), па се показало да су дрвени адвокати далеко бољи од пластичних. Битно је само да раде у адвокатској канцеларији "Вучић & Вучић". Када је сазнао да је лауреат награде Најнапредњак у категорији 2за најбољег младог горана" Синиша Мали је озјавио: "Али ја се уопште не зовем Горан. Весић је Горан, али није баш млад! Мора да сте нешто помешали".

КАТЕГОРИЈА "ЗА ОДОКОТИВНО ОТКРИВАЊЕ АМЕРИКАНАЦА": Небојша Стефановић

Добар полицајац мора све да зна, па и да на први поглед открије ко је Американац. "Имам ја нос за Американце" – каже др Стефановић. Рецимо, кад види Кајла Скота увек га провали и пита: "Јесте ви из америчке амбасаде?", а кад види кока колу у Мекдоналдсу на Теразијама све му је јасно: "Је л' ово америчка кафана?" -Важно је само повезати нека лица са неким просторима, нека лица са неким предметима, нека лица са другим лицима. Ја сам, рецимо, неко лице Кајл Скот повезао са неким просторима, и одмах сам знао... Исто је било и са неким предметима званим кока-кола, која сам повезао са неким просторима - рекао је Стефановић по сазнању да је лауреат у овој категорији.

КАТЕГОРИЈА "ЗА РАЗВИЈАЊЕ ПОЗАЈМЉЕНИХ ПОРОДИЧНИХ ВРЕДНОСТИ": Александар Вулин

Породица је темељ сваког друштва, али се показало да је породица и темељ сваког стана од 107 квадрата са припадајућим паркинг местом. Породичне вредности се најбоље развијају ако од неког члана породице позајмите неку вредност, па му онда породичне вредности враћате у ратама, без камате. После тога је комуникација са свим члановима породице много интензивнија, чујете се сваког месеца по неколико пута, макар чланови породице живели на крају света, јер они стално зову да питају: "Кад ћеш да вратиш ону породичну вредност?", па се сити испричате. Министар Вулин је поред осталог показао да породичне вредности могу интензивно да се развијају чак и са члановима породице који не постоје.

КАТЕГОРИЈА "ПУКНИ ЗОРО У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ": Драган Ј. Вучићевић

Његова дражесна појава у јутарњем програму Пинка указује боље од сваке временске прогнозе да се намрчило небо над нашом земљом ко да ће фекалије да падају. Претпоставља се да је песма "Пукни зоро" настала када је Мањифико гледао јутарњи програм Пинка са Вучићевићем као главним гостом и схватио да му је зора пукла, а вероватно и дан. "Пукли смо!" - рекао је Мањифико. И тако је настао хит.

КАТЕГОРИЈА "НЕ ПРЕЛАЗИМ ЛИНИЈЕ, ИДЕМ УЗДУЖНО": Жељко Митровић

Ову категорију намењена је принципијелним људима који имају неке линије у животу које не прелазе. Није битно које су боје линије, црвене или беле, битно је да се не прелазе. Жири је утврдио да Митровић кад стигне до линије коју не прелази, не иде преко линије, него иде уз линију, али онда линија одједном нестане. Обично га у тим тренуцима питају: "На чему си ти, кеве ти!"

КАТЕГОРИЈА "ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА": Миша Вацић

После сваког његовог појављивања на телевизији из Водовода апелују на грађане да рационално троше воду. -Нерационална потрошња се пре свега односи на заливање башти, прање дворишта, хлађење бетона и Мишу Вацића – стоји обично у саопштењима Водовода. Такође, после сваког његовог гостовања на телевизији, и из Канализације апелују да телевизије рационално троше Мишу Вацића, јер у појединим моментима његове говорне бравуре превазилазе капацитете овог јавног предузећа.

КАТЕГОРИЈА "ДОК АНЂЕЛИ НЕ СПАВАЈУ": Миломир Марић

Људи највише воле да гледају телевизију у кругу породице, а Миломир Марић највише воли да води емисије у кругу породице. Додуше, не у кругу своје, већ у кругу породице Вучић. У истој емисији појавио се и Милорад Додик, за кога се претпоставља да је Вучићева тетка из Лакташа. У своје време супруга Дулета Савића имала је емисију "Док анђели спавају", где су родитељи причали о својим малишанима. Миломир Марић је осмислио емисију "Док анђели не спавају", где родитељи причају о својим малишанима, ако успеју од малишана да дођу до речи. Јер тај малишан све најбоље зна, чак и колико је има кила у првих 30 секунди свог живота.

КАТЕГОРИЈА "ЗА НАЈБОЉИ ВИЦ КОЈИ НИКО НЕ РАЗУМЕ": Лав Григорије Пајкић

Знате онај виц: били Сале Прангија, Саша Радуловић, Вук Јеремић, Драган Ђилас, Драган Шутановац и Бошко Обрадовић, и онда их је председник Вучић све заврнуо, јер је он увек најпаметнији. -Па то није смешно! - кажу често Лаву Г. Пајкићу, а он увек има спреман одговор: "Не брините што вама није смешно, има ко је за то плаћен". Тако да је он творац специфичне врсте хумора, такозавног "има ко је за то плаћен" хумора. А кад и ови који су плаћени напросто не могу да се смеју, Лав има спреман одговор: "Не брините ништа, има ко је за то снимљен!"

КАТЕГОРИЈА "НАЈБОЉЕ НАЦРТАНИ АУТОПУТ ХЕМИЈСКОМ ОЛОВКОМ": Александар Вучић

Старо правило гласи: "Боље да нацрташ аутопут него аутопортрет", јер за аутопортрет мораш да имаш таленат за сликање, а за аутопут не мораш да имаш ни таленат за сликање, ни таленат за пројектовање аутопутева, важно је само да будеш мултиталентован. Узмеш дакле хемијску оловку и жврљаш по карти, па онда то покажеш новинарима на конференцији за штампу. То што новинари мисле да то ни на шта не личи, не треба да брине. И за Пикаса су у почетку мислили да је шарлатан, па видите где је догурао. Жири је оценио да председника Вучића треба охрабрити, јер се тренутно налази у Пикасовој почетној фази.

(Дража Петровић / Н1)

: Дража Петровић: Годишње награде Најнапредњак за 2017. годину
Награда Најнапредњак, која се ове године традиционално додељује први пут у новијој историји, установљена је да би у себи спојила сва остала признања која у својој личности спаја просечан напредњак – и Најевропљанина


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар