уторак, 9. јануар 2018.

Данијел Игрец: „26 година бастион си Српства, срећан ти рођендан Републико Српска!“

Данијел Игрец: „26 година бастион си Српства, срећан ти рођендан Републико Српска!“
Пре 26 година рођена је идеја.
Упаљена је искра борбе за ослобођење српског народа, рођена је нада у свесрпско уједињење.

Пре 26 година створена је Република Српска.
Пијемонт Српства.

Суочени са све агресивнијим покушајима реализације радикалне „Исламске декларације“ Алије Изетбеговића представници српског народа западно од Дрине прибегли су те судбоносне 1992. године једином могућем и оправданом средству – политичкој одбрани свог историјског и државног права на постојање. Резултат те одбране била је Декларација о проглашењу Републике српског народа БиХ, чији легитимитет је био потврђен и у наредним годинама, када је српски народ, најпре кроз вихор рата, а након тога и на дипломатском паркету кроз Дејтонски споразум успео да сачува своју муком и надљудским подвизима стечену слободу.

У периоду који је уследио Република Српска суочила се са мноштвом покушаја свог тихог укидања и ревизијом историјских чињеница. Координисаним спољашњим и унутрашњим нападима како од стране Запада тако и кроз деловање интерних структура, пре свега Уставног суда БиХ и Високог представника, српски ентитет претрпео је озбиљне ударце који су за циљ имали декомпозицију њених државних институција и ерозију њених изворних дејтонских овлашћења.

Почело је са антидејтонском одлуком Уставног суда БиХ о конститутивности народа, наставило се скандалозним одлукама Високог представника о државној имовини и покушајима наметања антисрпске спољне, унутрашње и безбедносне политике званичној Бањалуци, немалим бројем покушаја унутрашње дестабилизације прилика подстрекивањем обојене револуције на улицама Републике Српске, преко покушаја делегитимизације српског ентитета на међународном нивоу британским предлогом Резолуције о Сребреници у УН, па све до забране прославе 9. јануара, Дана РС, неуспелих покушаја ревизије пресуде Међународног суда правде о „геноциду“ у Сребреници и најновијих позива за одржавањем нове међународне конференције „Дејтон 2“ чији крајњи исход би требао да буде разбијање РС и њено утапање у централистичко-унитаристичку исламску БиХ.

Али урпкос свему српски народ успео је да сачува свој најсјајнији бисер државности, своју најблиставију националну победу са краја 20. века. Она је данас јача него икад, она „стоји постојано кано клисурина“ и она је кренула путем обнове, путем пуне афирмације своје државности и ићи ће до самог краја тог пута, на којој је чека најсветлија победа – уједињење са матицом Србијом!

„26 година бастион си Српства, срећан ти рођендан Републико Српска!“



Мр Данијел Игрец

ПАТРИОТ

Данијел Игрец: „26 година бастион си Српства, срећан ти рођендан Републико Српска!“ - Видовдан Магазин
Пре 26 година рођена је идеја. Упаљена је искра борбе за ослобођење српског народа, рођена је нада у свесрпско уједињење. Пре 26 година створена је Република Српска. Пијемонт Српства. Суочени са све агресивнијим покушајима реализације радикалне „Исламске декларације“ Алије Изетбеговића представници српског народа западно од Дрине прибегли су те судбоносне 1992. године једином могућем и …


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар