среда, 10. јануар 2018.

У Немачкој ко брани Србе лети са Фејсбука!

У Немачкој ко брани Србе лети са Фејсбука!
Већ дуже време немачки, сада до конституисања нове владе приврмени савезни министар правде Хајко Мас, кога неки аутори сматрају „првим цензором Фејсбука,“ покушава да укидањем профила појединих аутора на овој друштвеној мрежи, онемогући дистрибуцију мишљења која се не слажу са ставовима немачке владе- сматра познати немачки публициста Јирген Елзесер.

Најновија „жртва“ цензуре постао је баш он, познати аутор, новинар и борац за људска права, уједно и велики пријатељ Срба. Поменимо да је Елзесер у више својих књига, новинских чланака и јавних дискусија раскринкавао ранију очигледно званичну немачку политику и једностране, можда чак од заинтересованих за грађнки рат и растурање Југославије наручене и плаћене извештаје у медијима. По тим, готово хистеричним извештајима, Срби су били једини и најодговорнији кривци за сва дешавања деведесетих година прошлог века, укључујући и ратове.

Никада раније до почетка немира у Југославији, са изузетком у доба владавине цара Виљема Првог у Великом рату и касније Адолфа Хитлера у Другом светском рату, није немачкој јавности сервирана толико жестока и гнусна антисрпска пропаганда. Немачка политика и немачки медији су успели да демонизују Србе и припишу им никада доказане наводне масовне ратне злочине и прогоне тобоже недужног несрпског становништва! Истовремено прећуткивани су тешки злочини Хрвата, муслимана и на Космету Шиптара. Познато је да су донекле ти злочини били потпомагани од западних обавештајних служби. Један од ретких аутора који је против демонизације Срба у Немачкој дигао глас, био је Јирген Елзесер.

Можда захваљујући Елзесеровим публикацијама и његовим личним настојањима, али доказано и великим напорима на побољшању односа са Немцима српске Владе и ранијег премијера а сада председника Републике Србије Александра Вучића, ситуација се, додуше још веома полако, мења у нашу корист. Срби у Немачкој сада већ лакше дишу- кажу нам бројни саговорници.

Појављују се и други аутори који пишу и говоре да Срби нису могли да буду једини кривци за крваве грађанске ратове у бившој Југоославији. Ипак неки немачки министри још увек, тако изгледа, радо говоре о „геноциду у Сребрници“ који су наводно починили Срби из Босне. Они непрекидно и без икакве провере помињу, а уз њих то стално чине и медији, цифру од преко 8.000 цивлних жртава у том босанском градићу. Додуше, постоје извештаји појединих међународних организација па чак и холандских војних старешина које су командовале својим батаљоном у Сребрници, да број погинулих, веома често су међу погинулима и муслимански бораци страдали у борбама против српских снага, није већи од око 2000 људи али то ауторе тврдњи о геноциду нимало не интересује.

Пошто је цензура оценила да су Елзесерови наводи на Фејсбуку политички мотивисани, профил познатог новинара и главног уредника политичког магазина ЦОМПАКТ (Компакт) је угашен у трајању од 30 дана! Уједно му је запрећено да ће Компактов профил бити трајно избачен ако Елсесер и даље настави да пише против „заједничких стандарда“ Није појашњено због чијих и каквих „заједничких стандарда“ Елзесер мора да се ућутка –стандарда Европске уније, НАТО пакта или већ угашеног суда у Ден Хагу?

Елзесеру се посебно замера јер је захтевао слободу за Ратка Младића и написао текст „Част за генерала Праљка“ – наводећи да су обојица били борци против исламиста, муџахедина и подршке исламских земаља рату у Босни, а „геноцид“ у Сребрници је назвао великом политичком преваром!

-Суд у Ден Хагу, писао је Елзесер, је међу затворске зидине укопао већином Србе хришћане, док је муслиманске злочинце и поред необоривих доказа ослобађао одговорности или их је само благо кажњавао!

Очигледно у време све веће исламизације Европске уније и Немачке приливом више од 1,5 милион азиланата- муслимана, писање Јиргена Елзесера и његова борба за истину у корист Срба и других хришћана, некоме нимало не одговара.

П.Ракочевић

У Немачкој ко брани Србе лети са Фејсбука! - Видовдан Магазин
Већ дуже време немачки, сада до конституисања нове владе приврмени савезни министар правде Хајко Мас, кога неки аутори сматрају „првим цензором Фејсбука,“ покушава да укидањем профила појединих аутора на овој друштвеној мрежи, онемогући дистрибуцију мишљења која се не слажу са ставовима немачке владе- сматра познати немачки публициста Јирген Елзесер. Најновија „жртва“ цензуре постао је баш …


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар