среда, 17. јануар 2018.

БЛОГ ЂОРЂЕ ИВКОВИЋ

БЛОГ ЂОРЂЕ ИВКОВИЋ
КО СЕ НЕ ОСВЕТИ, ТАЈ СЕ НЕ ПОСВЕТИ!
Није прошло 24 сата од смртоносног атентата на Оливера Ивановића, српско медијско ђубриште је затрпамо брдима одурног спиновања. Постављају се омиљена дубока завереничка питања ко је у позадини атентата и какве ће политичке последице проистећи из терористичког злочина? Забога?! Успут се изражава лицемерна сућут породици.

За "Запад" је овај терористички акт "неприхватљив, ма ко да га је извршио", као што им је неприхватљиво и ранијих 11.000 (једанаест хиљада) терористичких аката над Србима од када је НАТО окупирао Косово и Метохију, "ма ко да их је извршио", јер починиоци листом нису ухваћени. Отуда знамо и завршницу изјавâ у којима се "позивају обе стране на уздржаност". Исто како кад би у Варшавском гету Енглези позивали обе стране на уздржаност, уз малу корекцију да су сада Енглези савезници нациста.

Тако исто нису ухваћени ни они који су трговали људским органима, макар ти људи били Срби. Нису ухваћени они који су продавали органе, али ни комитенти у њиховим, западним државама, који су за себе куповали од шиптарске мафије те органе. Биће да ни ти купци српских јетри и бубрега и високоетички њихови хирурзи нису били доступни тамошњим независним правосуђима? Ако тако нечем морбидном, на чему би им и Менгеле лично скинуо лекарску капу, нису хтели стати у крај, шта даље очекивати? Па треба очекивати да умре последњи поносни носилац српског бубрега, па да почну суђења "Независног суда за шиптарске злочине на Космету", за злочине почињене пре двадесет година, и када буде лакше наћи Свети Грал него доказ за шиптарску животињску геноцидност.

Ми се нећемо бавити "техничким детаљима" убиства јер и нису важни. Ми ово убиство видимо као једно, свакако ужасно и по значењу нешто истакнутије, у серији систематског убијања српског народа. То убијање није редовно чисто физичко и терористичко као овај пут, али је редовно усмерено на српску душу. И Хашим Тачи је некада био Србин. Принцип је једноставан: ликвидираш истакнуте лидере у етничкој скупини која ти смета и после оне слабије полако асимилујеш. Тако су радили сви окупатори.

Једноставном и кратком логичком анализом изјавâ челника квислиншког српског режима - дакле не на основу једне речи извучене из контекста или неког гафа припитог државника између две песме - већ систематске серије дифамација опозиционог лидера из целокупне врхушке да "Ивановић разбија јединство Срба", долазимо до тога да Шиптарима никако не користи да убију човека који ради у њихову корист, а на штету Срба. Ако су га ипак убили Шиптари, значи да наши владајући политичари лажу, и да су они управи ти који су подобни Шиптарима, а не покојни Оливер Ивановић.

Наравно, реалан живот слабо има везе са логиком. Међутим, ми знамо у каквом се "политичком тренутку" налазимо. Српски окупацијски режим треба (за почетак) да јавно преда Косово и Метохију. То није баш лака ствар. Отуда, убиство Оливера Ивановића је минимум заједничких интереса свих заинтересованих страна. У следећим месецима притисци ће се увећавати с тим да нису тако "експлицитни" већ више "плишани", али у бази имају убиство Ивановића као неумитну опомену шта може непокорнима да се деси.

Да је тако, потврђују сви медијски режимски инструменти.

На "Видовдану" је избачено више теорија завере, "ко стоји иза убиства Ивановића", али без помињања Вучића. Ко није кратког памћења зна да је Вучић још као скојевац у најавама убистава својих политичких противника врло добар био, истицао се, па како сад да га се think tank из "Видовдана" није досетио? У главном, публика има чиме да се забавља.

На другосрбијанском "Данасу", настоје да у духу објективног новинарства што више пренесу мишљења друге стране, тј. балиста. Па се блентава публико, опет забављај.

На Аутономији.Инфо се преносе мишљења оверених Аустроугара, која се своде на "разумни" позив да "истрага треба што пре да буде завршена". Сви знамо да истрага никада неће бити завршена хватањем убица и њихових налогодаваца, као ни оних који су знали, али су прећутно одобрили. Такви "смирени позиви" су објаве најчистије аутошовинистичке хипокризије. Али ето, показало се како културна, мултиетничка, неконфликтна "Војводина" "размишља". Да је убијен неки шиптарски или недај Боже војвођанерски нациста, видели би друго чудо: експлозију огорчења и сличне ствари, са незамисливом маштовитошћу у шовинистичким китицама, где никаква истрага не би и била потребна јер се кривац зна.

Отуда,

Кога брига шта велеиздајник из Чипуљића прича? Повукао делегацију за преговоре из Брисела, као да не знамо да ће је вратити?

Кога брига шта нацистичко псето Азем Власи има да каже?

Кога брига шта лички крмак од 150 кила који мрзи Србију балави у куртоазној изјави? Не очекујете ваљда да каже оно што мисли - да се ситуација добро развија за "војвођанску ствар"?

Ако је све тако, а јесте тако, једноставно се намеће обавеза да је свако натоидно псето легитимна мета, уз обавезно позивање, коме се придружујем, свих страна на уздржаност.


БЛОГ ЂОРЂЕ ИВКОВИЋ
КО СЕ НЕ ОСВЕТИ, ТАЈ СЕ НЕ ПОСВЕТИ! Није прошло 24 сата од смртоносног атентата на Оливера Ивановића, српско медијско ђубриште је затрпамо брдима одурног спиновања. Постављају се омиљена дубока завереничка питања ко је у...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар