уторак, 6. фебруар 2018.

НОГО: Одговор Јасмини Лукач или када ћемо коначно да се бавимо чињеницама

НОГО: Одговор Јасмини Лукач или када ћемо коначно да се бавимо чињеницама
Антикорупцијски тим Двери показао је, у последњих 12 месеци колико ради, да има храбрости и знања да изнесе материјалне доказе о озбиљном организованом криминалу у који су умешани и врхови власти – и садашње и бивше. Нико до сада није оспорио ниједан наш навод, док су надлежна тужилаштва нема, и потпуно игноришу оно што објављујемо, чак не смеју ни да покрену поступак због одавања државне тајне против нас.

Најпре бих се захвалио дневном листу Данас, који је једини пренео конференцију за штампу Антикорупцијског тима Двери, која је одржана у Народној Скупштини 31.01.2018.

Овом приликом желим да одговорим на текст „Одакле Дверима Аца Четник“, изнетом у рубрици Лични ставови, и ауторки истог и јавности скренем пажњу на оно што је битно – а то је потреба да се утврде чињенице и истина у вези са наводима из исказапред Вишем јавним тужилаштвом у Смедереву и писаној изјави која је предата том тужилаштву, а која говори о умешаности Александра Вучића у озбиљна кривична дела, али и о његовој тесној повезаности са врхом тадашње власти коју је водила Демократска странка, и то у периоду док је Вучић био високи функционер СРС/СНС, народни посланик/градски одборник а данас је председник Републике и председник СНС, па јавност има оправдан интерес да сазна потпуну истину о ономе шта Стефановић говори и ко је шеф државе.

Антикорупцијски тим Двери показао је, у последњих 12 месеци колико ради, да има храбрости и знања да изнесе материјалне доказе о озбиљном организованом криминалу у који су умешани и врхови власти – и садашње и бивше. Нико до сада није оспорио ниједан наш навод, док су надлежна тужилаштва нема, и потпуно игноришу оно што објављујемо, чак не смеју ни да покрену поступак због одавања државне тајне против нас. Из досадашњег рада јасно је и да смо наводе господина Стефановића озбиљно проучили, и да у јавност нисмо изашли тек тако.Стефановић има поверење у опозициони рад Двери и због тога Двери и имају поменути материјал.

Ако се питате откуда ми да изнесемо тврдње Александра Стефановића у јавност – добили сте одговор. Једини нова политичка опција у Србији у последњих 30 година је управо Српски покрет Двери, и нас нема у пословима, шемама, и криминалним комбинацијама који увезују актере који имају су до сада имали монопол на бављење политиком. Нико нас не држи у фиоци, а сами смо имали храбрости да садржаје незгодних фиока изнесемо у јавност, јер сматрамо да је то основни услов да би могли да изградимо друштво коме тежимо. Борба против криминала и корупције је предуслов за свако друго политичко питање у Србији.

Право питање везано за наводе које смо изнели, и којим јавност треба да се бави, без обзира на мишљење о Стефановићу, и Дверима, јесте има ли истине у ономе што смо рекли.

Да би се то утврдило, треба сагледати чињенице. А да би њих утврдили најпре треба добити одговоре на пар очигледних питања:

1. ДА ЛИ је Александар Стефановић био важна политичка фигура у Србији, други човек СРС-а, а потом лидер ДОС-а уз Зорана Ђинђића, и као такав да ли познаје многе играче на политичкој сцени и има непосредна сазнања о бројним догађајима из наше блиске прошлости?

2. ДА ЛИ је Александар Стефановић био први сведок тужилаштва у процесу против Војислава Шешеља у Хагу, и да ли је његово сведочење било супротно раније датим исказима истражитељима тог тужилаштва?

3. ДА ЛИ је Александар Вучић, до јесени 2008. био шеф правног тима за одбрану Војислава Шешеља? И зашто хашки трибунал данас прогони и ставља на црвене Интерполове потернице посланике СРС Петра Јојића и Вјерицу Радету, када је њихов шеф био Александар Вучић, и они су у свом поступању могли само евентуално да спроводе његове налоге? Какав договор има Александар Вучић са хашким тужилаштвом, или онима који утичу на њих, и чиме их је задужио да га склоне са те потернице?

4. КАКО је могуће да партијска банка ДС-а, Металс банка, уплати новац на рачун једне фирме без икаквих средстава обезбеђења, а да то папиролошки покрива пар месеци касније са потпуно другом фирмом, која је основана након извршене уплате? Ето га систем како су стотине милиона евра „испариле“ из Металс банке, Агро банке, Српске банке, универзал банке, и зашто ниједан банкар није одговарао за такве ствари, али ни за прање новца од наркотика.

5. ОД КАДА се познају Александар Вучић и Миодраг Ракић, како су се упознали, и како су постали блиски пријатељи, што је изјављивао сам Вучић?

6. ДА ЛИ ће Више јавно тужилаштво у Београду покренути истрагу по овим наводима, као и да ли ће покренути поступак против Александра Стефановића који је признао извршење кривичног дела?

Надамо се да ће се појавити неки слободни и храбри новинар који ће смети да испита наше наводе, а ми у сваком случају настављамо и даље да се бавимо и овим, али и бројним другим случајевима озбиљних криминалних радњи који сежу до врха и садашње и бивше власти, које заједно чине један канцерогени систем који уништава Србију.

Dveri

НОГО: Одговор Јасмини Лукач или када ћемо коначно да се бавимо чињеницама | Патриот


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар