уторак, 1. мај 2018.

Захтевајмо живот у друштву без експлоатације, сиромаштва, избеглица и ратова

Захтевајмо живот у друштву без експлоатације, сиромаштва, избеглица и ратова
Атина – Београд, 01.05.2018. – Синдикати БИХ, Кипра, Чешке Републике, Данске, Француске, Грчке, Ирака, Палестине, Србије (Удружени синдикати Србије “Слога”), Шпаније, Шведске, Турске, Сирије, потписали су заједничку изјаву којом оштро осуђују војну интервенцију у Сирији.

– Оштро осудујемо амерички, британски и француски империјалистички напад, уз подршку НАТО и Европске уније, против Сирије. Изражавамо нашу међународну солидарност са људима Сирије који су суочени са патњама 7-годишњег рата и пљачке.

Отварамо фалсификоване доказе и изговоре које су имали империјалисти за покретање ратова и интервенција као што су ратови у Југославији, Авганистану, Ираку, Либији и Сирији.

Ситуација је опасна. Такмичења великих пословних група и капиталистичких држава за контролу гаса и нафте, енергетских линија и контроле тржишта су ескалирале. Ово је основа империјалистичких ратова.

Радничка класа, њихови народи и њихова деца имају велику моћ у својим рукама која се могу пустити на путу класне борбе, борбе за право на радна места, плате и пензије, социјална права, против промене граница, против и ратова и интервенција.Нашим борбама захтевајмо мирни живот у друштву без експлоатације, сиромаштва, избеглица и ратова.

Зато ћемо Међународни дан радника 1 мај обележити штрајкима и великим демонстрацијама, поручили су челници највећих европских и медитеранаских синдиката из Атине.

У Атини су и представници Удружених синдиката Србије “Слога” коју предводи председник Жељко Веселиновић.

Захтевајмо живот у друштву без експлоатације, сиромаштва, избеглица и ратова | УДРУЖЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ "СЛОГА"


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар