уторак, 15. мај 2018.

ШПАНСКИ ПРЕМИЈЕР ПРЕСЕКАО, не иде на Самит због „државе Косово“

ШПАНСКИ ПРЕМИЈЕР ПРЕСЕКАО, не иде на Самит због „државе Косово“
Брисел -- Шпански премијер Маријано Рахој дефинитивно неће учествовати на Самиту ЕУ у Софији, због става те земље према Косову.
„Јасно је било од почетка да због става Шпаније према статусу Косова шпански премијер Маријано Рахој не жели да учествује“, изјавио је виши ЕУ званичник.

© AP Photo / Francisco Seco
Шпанија ће ипак бити представљена на самиту у Софији нижим дипломатским званичником, најављено је у Бриселу.

Подсетимо, званични Мадрид је и крајем априла “издејствовао“ да заједничка декларација, која треба да буде објављена током Самита ЕУ и Западног Балкана у Софији, како се потпис шпанског премијера не би нашао поред потписа званичника територије која је себе прогласила државом.


СРБИН инфо
@srbininfo
ХАШИМ ТАЧИ: Меркелова ће организовати мој састанак са Вучићем https://srbin.info/2018/05/14/hasim-taci-merkelova-ce-organizovati-moj-sastanak-sa-vucicem/

23:21 - 14. мај 2018.

ХАШИМ ТАЧИ: Меркелова ће организовати мој састанак са Вучићем
Председник Косова Хашим Тачи је изјавио да је веома могуће да немачка канцеларка, Ангела Меркел организује његов састанак с председником Србије Александром Вучићем, и да би то била "порука да се иде...

srbin.info
1
Погледај друге твитове корисника СРБИН инфо
Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима
Рахој је крајем марта на маргинама Самита ЕУ рекао свом бугарском колеги Бојку Борисову, чија земља председава Унији, да ће „имати проблема са балканским самитом у Софији“, као и да је „запретио да неће доћи због Косова“.

Шпанија је у јануару доставила писмо у облику „нон пејпера“ пред усвајање стратегије проширења на Западном Балкану, у ком „стопира“ спомињање Косова у том контексту, али и одредницу WБ6, односно „балканска шесторка“ због тога што се њом Косово третира као држава.

ШПАНСКИ ПРЕМИЈЕР ПРЕСЕКАО, не иде на Самит због „државе Косово“
Јасно је било од почетка да због става Шпаније према статусу Косова шпански премијер Маријано Рахој не жели да учествује, изјавио је виши ЕУ званичник.


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар