недеља, 1. октобар 2017.

Драган Милашиновић

Драган Милашиновић
Вучић и упити на Упитник
Не желим да се упуштам у дилеме за кога заправо ради Александар Вучић, какве се повремено појаве у оно мало медија које не контролише, али за кога год да ради не може му се спорити огромна радна енергија. Тек што се вратио из Њујорка, где је вероватно поставио Гинисов рекорд у броју руковања са Трампом у кратком временском интервалу (буквално 4 пута за три минута), одјурио је у Жагубицу да, у недостатку новоизграђеног, отвори реконструисани пут Жагубица-Крепољин и поручи житељима овог места да Србија није само Београд, Нови Сад и Ниш, већ да ће и њих усрећити бар једним инвеститором.

А онда је, увече истог дана, свеж и оран за мењање здраве свести грађана Србије, запосео фотељу „Упитника“ и одговарао на спремљена питања Оливере Јовићевић. Питања су, дабоме, била срочена тако да председник може да каже своје импресије са далеког пута, изузев једне, али и да се огласи на актуелне теме од београдских избора до, већ славне, Вулинове тетке по жени.

У обраћању користио је своју омиљену методу оптуживања претходника за оно што сам ради и постављање контра-питања као одговора. Оливера је, поучена судбином Оље Бећковић, то толерисала, али хајде да видимо како би изгледало да је ово земља слободног новинарства. или да сам рецимо ја био у прилици да поставим неке упите Упитнику, односно његовом госту, и истрајем на њима када он крене у замагљивање, односно када се одговор не учини конкретним и јасним. Та питања (упити) ће бити означена курзивом, односно подебљана.

О дијалогу
Питање ОЈ: Неки кажу зашто дијалог није направљен раније?

Вучић: Не знам зашто га нису направили до 2012? Ја сам вечерас говорио, нисам никог напао.

Упит: Поштовани председниче, питање није зашто га Ваши претходници, нису направили до 2012., већ зашто га нисте Ви направили, после 2012., а пре него што сте кренули у погубни Бриселски процес? И зашто је „загубљена“ прва верзија Платформе о Косову председника Николића?

О подршци Харединају
Вучић: Шта би било контра? Да подрже Самоопредељење и да нас онда оптуже да правимо „Велику Албанију“?

Упит: Господине председниче, волели би да знамо одакле Вам информација да се Харадинај не залаже за Велику Албанију? И зашто су морали уопште неког да подрже? Зашто нису били принципијелни и продубили политичку кризу међу Шиптарима? Одговорите конкретно!



О фаврици стакла у Параћину?
Вучић: Како вас није срамота да оптужујете нас због Српске фабрике стакла у Параћину? Они су пропали још 2011. године, а ви кривите нас.

Упит: Ко Вас оптужује? Али, није питање када су пропали него шта сте Ви предузимали за пет година своје власти на решавању статуса ове фабрике дуге историје и њених запослених? Како се дешава да држава, у предузећима које су купили странци, не реагује на вишегодишње неуплаћивање пореза и доприноса на зараде, с обзиром да већ дуго функционише принцип електронских пријава?

О београдским изборима
Вучић: Само ми кажите шта је у томе лоше што СНС излази на изборе с мојом листом?

Упит: Цењени председниче, наше питање је зашто као председник државе нисте поднели оставку на место председника странке, на шта Вас обавезује Устав и што су учинили сви Ваши претходници од Милошевића наовамо? Зар не мислите да име председника државе на челу листе фаворизује ту листу?

Не постављено питање!
Упит: Поштовани председниче, зашто сте се састали и о чему разговарали са Џорџом Сорошом, финансијером обојених револуција, Хашког трибунала, Мартија Ахтисарија као битног умешатеља у процесе разбијања Југославије на српску штету и творца плана по коме Косово сада остварује своју независност?

Ово је само пет случаја, од преко десетак колико их је било, где је постојала основа за додатна питања председнику, како би се спречило његово замењивање теза и бацање свог блата на прљаву, али све даљу политичку прошлост, својих постпетооктобарских претходника.

То што их Оливера Јовићевић није поставила није разлог да их ми не поставимо и не размислимо какви би били могући одговори?

___________________________________

Напомена: За цитате Вучићевих одговора коришћен следећи извор:

http://ift.tt/2xJZfnT

Извор: Фонд Стратешке Културе

Вучић и упити на Упитник - ЦЕОПОМ Истина
Господине председниче, волели би да знамо одакле Вам информација да се Харадинај не залаже за Велику Албанију?


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар