четвртак, 5. октобар 2017.

Часлав Оцић: Наша власт испуњава жеље и интересе страних центара моћи

Часлав Оцић: Наша власт испуњава жеље и интересе страних центара моћи
О зборнику „Будућност Србије“, друштвеном ангажману САНУ, али и проблемима „у кући“, за Седмицу Радио Београда 1 говорио је академик Часлав Оцић.

„Пре неколико година био је занимљив скуп у Бањалуци и направљен је салдо, биланс збивања и резултата нашег развоја у двадесетом веку. И било је прилично поражавајуће. Поставило се питање узрока – зашто је то тако, да ли смо били глупи, кукавице, дезоријентисани, збуњени, да ли смо желели да опстанемо или не? Превладало је мишљење да је било свега, и доброг и лошег, али изостао је кључни састојак успешног раста и развоја једне нације и једне државе – стратешко мишљење и стратешко делање. У овом тренутку у земљи Србији, која је у транзицији, реализују се стратегије – али су то туђе стратегије. Ми се, на неки начин, пасивно односимо према питањима наше судбине – кад кажем ми мислим на оне који одлучују, а не на народ и поштену интелигенцију – ми испуњавамо жеље и интересе страних центара моћи. Дакле, успешно се реализује стратегија, али за нас је то антистратегија“, рекао је између осталог академик Часлав Оцић.

Часлав Оцић: Наша власт испуњава жеље и интересе страних центара моћи
„У овом тренутку у земљи Србији, која је у транзицији, реализују се стратегије – али су то туђе стратегије. Ми се, на неки начин, пасивно односимо према питањима наше судбине – кад кажем ми м…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар