уторак, 10. октобар 2017.

Велимир Илић: Градске власти да обзнане јавности ко стоји иза фирме која је купила Депо и како је за...

Велимир Илић: Градске власти да обзнане јавности ко стоји иза фирме која је купила Депо и како је за 15 дана од 100 динара улога стигла до капитала од преко четири милиона евра
Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да председник Србије Александар Вучић крши Устав од прве странице и да ће му та странка поклонити Устав да га проучи и почне да га се придржава и упозорио да Устав предвиђа да за непоштовање највишег правног акта државе следи опозив председника Србије.
Судећи по понашању председника Србије Александра Вучића да он није ни погледао Устав Србије на коме је положио заклетву, јер га не поштује и крши овлашћења прописана највишим правним актом, рекао је Илић на конференцији за новинаре.
„Вучић крши Устав Србије од прве странице, на којој је преамбула о Косову и Метохији и где јасно пише да је Покрајина неотуђиви део територије Републике Србије и да су сви државни органи у обавези да заступају и штите интересе Србије на Косову у Метохији“, рекао је Илић на данашњој конференцији за новинаре.

Он је додао да се председник Србије не придржава Уставом прописаних овлашћења и да је преузео ингеренције свих институција у земљи од Владе, преко министарстава до Народне скупштине.

„Зато смо одлучили да му поклонимо Устав, да нађе времена да га проучи и почне да га се придржава, јер исти тај Устав предвиђа да за непоштовање највишег правног акта државе следи опозив председника Србије“, нагаласио је Илић.

У Уставу који ће Нова Србија доставити председнику Србије подвучени су делови на које би председник требало посебно да „обрати пажњу“, а у посвети пише: „Поштовани председниче свих грађана, Ово Вам је обавезна лектира! Прочитати, применити и поштовати! П.С. Не треба враћати у библиотеку! Нова Србија“.

Илић је, говорећи о референудму за независност Каталоније, рекао да је Вучић повукао одлуку да пошаље најављено писмо Бриселу, због притисака из Европске уније.

Илић је додао да је Београд условљен из Брисела, да ако пошаље писмо да ће ЕУ одустати од отварања нових поглавља до Нове године што је заправо права и једина истина зашто најављено „оштро писмо“ није стигло на планирану адресу.

„Одустали смо од подршке Шпанији због притисака из Брисела и олако прешли преко чињенице да је Шпанија једна од ретких европских земаља која није подржала независност Косова“, рекао је Илић.



Илић је затражио објашњење од градских власти како је „Депо“ у Булевару краља Александра продат фирми која је регистрована пре 15 дана са оснивачким капиталом од 100 динара, а Депо купила за 4.172.000 евра.

„Тражимо од градских власти да обзнане јавно ко је та фирма и чија је, ко стоји иза ње и како је за 15 дана од 100 динара стигла до капитала од преко четири милиона евра.

“Сматрамо да у овом случају има посла за тужилаштво и полицију“, рекао је Илић.

Он је одговарајући на питања новинара рекао да се Нова Србија спрема за београдске изборе и да се воде преговори са више опозиционих странака као и са Покретом младих, истичући да је време да млади одлучују о својој и судбини Србије.

(ФоНет)

: Велимир Илић: Градске власти да обзнане јавности ко стоји иза фирме која је купила Депо и како је за 15 дана од 100 динара улога стигла до капитала од преко четири милиона евра
Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да председник Србије Александар Вучић крши Устав од прве странице и да ће му та странка поклонити Устав да га проучи и почне да га се придржава и упозорио да Устав


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар