петак, 20. октобар 2017.

Бошко Обрадовић: Крајње је време за исплату неизмирених потраживања!

Бошко Обрадовић: Крајње је време за исплату неизмирених потраживања!
КЗН Чачак 20.10.2017.
Због свеукупног овог скандалозног односа према опљачканим и обесправљеним радницима, постављамо следећа питања Влади Србије:
1. Када ће најмање 82.486 радника (овај број је знатно већи, јер многи нису ни знали да треба да се евидентирају) са неизмиреним обавезама друштвених предузећа по извршним пресудама за потраживања из радног односа добити оно што им се дугује, а што им је обећано од стране власти да ће бити исплаћено и 2012, и 2013, и 2014, и 2016?
2. Колико радника је до сада умрло не дочекавши исплату зарађених примања?
3. Да ли су поменуте радне групе надлежних министарстава коначно припремиле прописе за решавање овог питања и да ли постоји план исплате?
4. Где су завршила средстава од 17 милијарди динара која су за ову намену била предвиђена у буџету за 2014. годину?
5. Да ли је могуће део ових потраживања регулисати преко отписивања дуговања која радници као сада већ социјално угрожени слојеви становништва имају према комуналним предузећима?
6. Да ли инвеститорима који добијају огромне субвенције из републичког буџета за свако новоотворено радно место у Србији треба наметнути обавезу да макар 10% запослених буду старији од 50 година који су изгубили посао у пљачкашким приватизацијама и данас тешко могу наћи нови посао?
7. Ко ако не Влада Србије треба да преузме одговорност за решавање ових питања и заштити оштећене и опљачкане раднике у Србији?
Информативна служба Српског покрета Двери




from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар