среда, 13. децембар 2017.

Александар Мурговић: НЛП – језички програм за роботизовање људског ума

Александар Мурговић: НЛП – језички програм за роботизовање људског ума
Одбрамбени механизми у нашој личности одбацују и потискују оно што нам смета и није у складу са нашим навикама и моралним нормама. Навике стичемо одмах после нашег рођења и социјализацијом се развијамо у здраво људско биће.
И време у којем живимо носи своје бреме. Експанзија медија, Интернета и друштвених них мрежа помаже великим компанијама да промовишу своје производе и лакше дођу до купаца. Циљ великих корпорација је да се навике, које су устаљене и преносе са генерације на генерацију, замене навикама и понашањем која њима одговарају, како би људи лакше прихватили и конзумирали њихове производе, било да су прехрамбени или политички.
Глобализација има потребу за једноумљем и лишавањем слободе, јер слободни људи размишљају слободно и раде онако како су научени од својих родитеља и околине и живе према традиционалним навикама тако нешто, глобализацији и либералном фашизму не одговара, јер је њихов циљ тотално једноумље и коришћење производа који се намећу путем медија -зарад крајњег циља капитализма, а то је новац и само новац.
Глобализацију подржавају корпорације које су прихватиле либерални фашизам као своје начело, јер само тако могу наметнути своје производе и уништити устаљене навике код људи. Либерални фашизам стално напредује и шири своје мреже.
Случајно сам у Немачкој пре две године присуствовао скупу где су чланови једне политичке партије и политички неопредељени били убеђивани да пристану на потписивање договора за слободну трговинску размену између Немачке и Сједињених држава, и Немачке и Канаде. Присутни грађани су одмах одбацили идеју о слободној трговинској размени са Сједињеним државама, стално изналазећи разне изговоре – сваки изговор садржао је јавни или скривени страх од америчких корпорација које желе да наметну своје производе и своју производњу немачком тржишту. За договор са Канадом су били уздржани и нису се много бунили и то је условило потписивање споразума после неколико месеци, јер народ у канадским компанијама народ није видео конкуренцију немачким производима (Канада има различите геополитичке перформансе од Немачке).
Џон Гилдберг, писац бестселера ,,Либерални фашизам: Тајна историја америчке левице од Мусолинија до политике значења“ указује да је либерални фашизам много мекши од класичног фашизма и зове га ‘пријатним’ или ‘љубазним’ фашизмом. Али, његова суштина остаје иста и то је тоталитаризам. Либерални фашизам на фини начин поробљава народе и заузима територије. Либералном фашизму није потребан директни напад и поробљавање јер то би било превише лако за њих и највероватније би био осуђен за покретање нове револуције.
Економским поробљавањем, преко банака, коришћењем читавих народа као јефтине радне снаге у великим корпорацијама и понудом целе палете производа за суме које одговарају земљама са високим стандардом, народу не преостаје ништа друго него да се повинује и ради како му се наложи.
Да би остварио своје циљеве либерални фашизам користи разне начине, а један од њих је и НЛП (неуро-лингвистичко програмирање). НЛП је алатка која је надограђивана деценијама користећи идеје и истраживања из психологије. То је вештина за постизање подсвесног и прикривеног утицаја и користи се у разним сегментима живота, ареко масовне пропаганде и ТВ реклама. Све технике НЛП се користе за убеђивање људи да се понашају по правилима глобализације. НЛП обухвата све што комуницира са нашим умом, све што кажемо, што осећамо, мислимо, окусимо, верујемо. Све што гледамо на телевизији, слушамо на радију, читамо у новинама или у књигама.
Либералном фашизму не одговара да људи сами одлучују, јер би онда били слободни, преко НЛП техника врши се роботизација људског ума и човек све више постаје машина која ради и троши, купује производе који се сервирају путем разних медија. Веома је тешко избећи рекламе и убеђивања, јер они знају шта човеку треба и свуда су око нас, нудећи нам своје производе од игле до локомотиве и од политичара до попа.
Извор: „Геополитика.ру“ , „Борба за веру“

Александар Мурговић: НЛП - језички програм за роботизовање људског ума - Центар академске речи, Шабац
Одбрамбени механизми у нашој личности одбацују и потискују оно што нам смета и није у складу са нашим навикама и моралним нормама. Навике стичемо одмах после нашег рођења и социјализацијом се развијамо у здраво људско биће. И време у којем живимо носи своје бреме. Експанзија медија, Интернета и друштвених них мрежа помаже великим компанијама да …


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар