уторак, 26. децембар 2017.

Амфилохије контрира Вучићу: Представио “Апел за одбрану Косова”

Амфилохије контрира Вучићу: Представио “Апел за одбрану Косова”
Београд-Митрополит црногорско-приморски Амфилохије представио је документ “Апел за одбрану Косова и Метохије”. Већи део текста односи се на Александра Вучића.
Амфилохије ће унутар Српске православне цркве тражити и подршку за свој документ који је представио најближим сарадницима на недељном скупу у Цркви Св. Николе у Радовићима, сазнаје Блиц.
Документ личи на политички памфлет, у коме се игнорише унутрашњи дијалог предложен од стране српског председника Александра Вучића, док Амфилохије сматра да је замрзнут конфликт једина разумна одлука, оцењује Блиц.


„Неодговорном политиком, одобравањем Еулекса, измештањем дијалога о Косову и Метохији под окриље ЕУ, отпочињањем техничког дијалога и закључивањем и спровођењем неуставног Бриселског споразума процес сецесије Косова и Метохије је добио забрињавајући замах. Тај процес се може и мора зауставити“ – наводи се у документу.
Захтеви САД и најмоћнијих земаља ЕУ да Србија и Косово “потпишу правно обавезујући споразум и да се Србија сагласи да Косово буде примљено у међународне организације, укључујући УН, као и свака пођела Косова и Метохије,” додаје се у документу – неприхватљиви су и “морају бити одбијени једном за свагда”.
Лист наводи и да је добар део текста упућен предсједнику Србије Александру Вучићу, којег Амфилохије подсећа да је дао заклетву на Јеванђељу и да би без Косова и Метохије Србија била “трајно поражена”.


Српска кафе/Блиц

Амфилохије контрира Вучићу: Представио “Апел за одбрану Косова”
Београд-Митрополит црногорско-приморски Амфилохије представио је документ “Апел за одбрану Косова и Метохије”. Већи део текста односи се на Александра Вучи


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар