среда, 10. јануар 2018.

А Н У С – АКАДЕМИЈА НАУКА И УМЕТНОСТИ СРБИЈЕ

А Н У С – АКАДЕМИЈА НАУКА И УМЕТНОСТИ СРБИЈЕ
Академик др Јован И. Деретић
Постоји више врста Академија, али у свим земљама постоји једна главна која се сматра националном Академијом. У ту установу се бирају најученији и најумнији људи из једног народа који имају запажена висока научна или уметничка остварења. При томе то су људи родољуби, високог морала, стубови нације. Зато је бити академик велика част у свакој земљи. У свакој земљи осим Србије.
Чланови АНУСА у Србији су људи који, осим неколико изузетака, немају везе са науком. Они су тамо стигли преко везе или што су платили улазницу. Зна се колика је тарифа пријема у Академију. Народ је склон да мисли да је та установа оно што би трабала да буде и што би народ желео да буде. Нажалост, та установа у Србији је једна црна рупа из које излазе само гадости. Раније се та установа звала Србска Академија наука и уметности, то јест САНУ. Нису се сложили да се зове Србска па су променили у Академија наука и уметности Србије, то јест АНУС.
АНУС је сада барјактар издаје, најгрлатији тражиоци да се одрекнемо Косова и Метохије. Није та установа само сада барјактар издаје, она је то већ цео један век. Она држи у животу лаж и пропаганду Аустроугарске против србског народа. Немачка Академија се одрекла немачке историјске школе 19 века зато што је ширила лаж и пропаганду, али АНУС се није тога одрекла. Они су ти који од србског народа праве идиоте и кљукају лажи о његовој историји и култури. Народ који је дао културу и писменост целој Европи представљају као неписмене варваре, уљезе и отимаче туђих имања.
Ево једног живог примера. Прошле године, не сећам се датума, академик Матија Бећковић је заказао предавање у црквеним просторијама при храму Светог Саве. Тема је била „Прва србска круна“. Дошао сам да чујем, јер ми је било чудно да он као неки набеђени песник говори о историји. И имао сам шта да чујем, овај врли академик је причао како је прва србска краљевска круна и уједно први краљ у историји Немаљин син Стефан „Првовенчани“ из 13. века. Сватио сам да је послат, од стране установе чији је члан, да замајава народ и да га прави лудим. Када је уважени академик завршио своју причу, присутни су ме питали хоћу ли што да га питам? Рекао сам им да ми је испонижења да било шта питам човека који ништа не зна о историји и који је послат да прича глупости. Недавно је лист „Политика“ покренула кампању да је Стефан Немањић први крунисани владар Србије, те да је Србија постала држава када је он крунисан 1217. године. Анус је то подржала и одржала један симпозијум на ту тему. Није само у питању та пропала Академија, има и ван ње доста људи који исто говоре и раде.
Академија упорно брани налог Берлинског конгреса да историја Срба почиње са Немањом и да се не сме знати ништа што је било пре њега. За цео један и по век наша историјска наука није макла ни један милиметар даље од оног што су их тада у Бечу научили. За више година није примљен ни један члан на одељење друштвених наука, оно је готово угашено. Па да би тамо било некога пребацују чланове са других одељења. Ни један пројекат о Србима и у прилог Срба не може бити прихваћен или подржан од те установе. Какво је стање у тој Академији тако је и у целој просвети. То није нека случајност него строго примењени план о спутавању и уништавању србског народа.
Како тај план функионише?
1. Непрекидно инсистирање на лажи о сеобама Словена. Без обзира што се то у науци може назвати великом будалаштином. Нигде никаквог трага нема, ни у археологији, ни у историји, ни у лингвистици, нити у генетици. Али тиме се Срби избацују из реда старих културних народа и бацају у варваре. Оспорава се Србима тапија историјског права и приписује другима. Срби немају право на земљу у којој живе, они су ту уљези и отимачи који требају бити избачени.
2. Строго оспоравање свих научних доказа о староседелачком боравку Срба на Хелму и Подунављу. Не прихватају се ни записи на камену, као они из Сирбина, Ликија, на камену Розета из Египта или камен са Крита. Оспоравају се водећи светски генетичари као што су Кљосов и Нортвед. Лингвиста Алинеи и археолог Хартман. Крију се прави генетски налази, преправљају и лажно приказују. Изругују се топоними везани за србско име. Оспорава се присуство србског језика у Асирији, Медији и Индији. Нико и ништа у науци за њих не важи. Јасно је као дан да се ради о политичкој директиви против србског народа.
3. Сваки Србин, бар по рођењу, који се на било који начин изјасни против Срба бива награђен, унапређен и рекламиран. Сваки професор који одступи од директиве бива избачен са наставе. Избегава се употреба србског имена, Срби су Балканци, а Србија Западни Балкан. У Рашкој области живе „Бошњаци“. Носиоци директиве се између себе сви знају и поступају као мафија. Имају контролу медија и министарства просвете. Сматрају, па чак и говоре, да су они неки „изабрани народ“. Они су запосели или ставили под контролу све државне, културне и научне установе. Нема код њих ни најмање гриже савести за злодела која чине према свом народу, за однарођавање и упропаштавање младих генерација. Ко стоји иза њих, то јест ко их плаћа, то треба да се открије.
Бити или не бити питање је сад!
ИЗВОР: serbijana.weebly.com

А Н У С - АКАДЕМИЈА НАУКА И УМЕТНОСТИ СРБИЈЕ - Центар академске речи, Шабац
Академик др Јован И. Деретић Постоји више врста Академија, али у свим земљама постоји једна главна која се сматра националном Академијом. У ту установу се бирају најученији и најумнији људи из једног народа који имају запажена висока научна или уметничка остварења. При томе то су људи родољуби, високог морала, стубови нације. Зато је бити академик …


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар