субота, 15. децембар 2018.

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ Ово су СНС батинаши! Нови протест у суботу 15. 12.2018.

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ Ово су СНС батинаши! Нови протест у суботу 15. 12.2018.
Лидер Савеза за Србију (СзС) Драган Дјилас најавио је нови протест у суботу, 15. децембра, у Београду под паролом „Хајде да се пребројимо“ и да то Радио-телевизија Србије прикаже.

Он је додао да ће у суботу поново „шетати више десетина хиљада људи“.

Ђилас је додао да је после 90 дана постојања тог опозиционог блока организован протест од, како је рекао „15.000-20.000 људи“.

„Може председник Србије Александар Вучић да прича шта хоће, о две-три хиљаде, ми који смо тамо били и знамо математику за други разред лако израчунамо колико је људи било“, рекао је Ђилас.

СзС открио идентитете осумњичених за нападе у Крушевцу и Лучанима: Пронаћи и налогодавце!

Савез за Србију је обеледанио имена осумњичених за пребијање лидера Левице Србије Борка Стефановића у Крушевцу, али и то да је починилац недавног физичког напада на кандидаткињу СНС за одборницу у Лучанима заправо члан и активиста СНС. Разлог што њихова имена до сада нису објављена, јесте покушај да се заташкају и не открију налогодавци, речено је на данашњој конференцији за новинаре.

“То су, пре свега, Данијел Гмијовић звани Цафта из Крушевца и Марко Живковић звани Бувац из Крушевца, ту се такође налази и трећи – Марко Шапоњић звани Шапа, такође из Крушевца. Ми очекујемо да тужилаштво ради свој посао професионално и да не подлежу притисцима, такође то очекујемо и од полиције”, рекао је Борко Стефановић, лидер Левице Србије и један од оснивача СзС.

За Марка Шапоњића је рекао да је био припадник Жандармерије до 2008. године.

“Они су означавани до сада иницијалима, очигледна је намера да се они заштите”, оценио је Стефановић и додао да не тврди да су они криви пре но што се заврши кривични поступак.

Показао је фотографије ухапшених, за које тврди да су у “пословним, полупословним и приватним везама с Гораном Макрагићем, бизнисменом из Крушевца, с управником Казнено-поправног дома Иваном Мијаиловићем и с радником Градске управе у Крушевцу Сашом Делићем”.

“Цела ова екипа су људи који су често виђани на скуповима Српске напредне странке (СНС) по Србији, неки су се и сликали. Били и у Зајечару и другим местима, увек где је било неко насиље”, казао је Стефановић.

Стефановић је додао да су лидери Савеза за Србију сматрали да су дужни да објаве идентитет осумњичених.

“Сматрали смо да је неопходно у светлу бујања насиља да покажемо да знамо ко су и шта раде, и нема никакве потребе да неко крије идентитете”, рекао је он.

По Стефановићевим речима одбрана ухапшених ће ићи на то да тај напад окарактеришу као насилнично понашање, а не као покушај убиства, а њихови браниоци већ говоре да ће се случај брзо завршити и да ће се “нагодити”.

“Очекујемо да тужилаштво настави свој посао и да не подлеже притисцима, као и полиција. Наш циљ је и захтевамо да се нађу налогоднавци напада”, рекао је Стефановић.

Додао је и да су ухапшени дали исказ да су “само шетали, ваљда брали цвеће, а ми смо се из Савеза кошкали међу собом, онда су они дошли да виде шта радимо, па је испало да смо још ми њих напали”.





from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар