понедељак, 17. децембар 2018.

Данијел Игрец: Нова бриселска уцена

Данијел Игрец: Нова бриселска уцена
У Приштину је вечерас из Брисела стигло писмо са следећом поруком:

“Привремено укините таксе од 100% на српску робу, а ми ћемо у ЦЕФТА споразуму одредницу УНМИК заменити одредницом Косово*.”

Другим речима, “не липши магарче до зелене траве”.

Шта ради Федерика Могерини? Да ли санкционише Приштину због континуираног нарушавања међународног права и тзв. бриселских споразума којима је и сама кумовала?

Напротив – из Европске уније уместо недвосмислених осуда и конкретних санкција косовско-албанској страни која је обесмислила читав тзв. бриселски дијалог стижу “наградне понуде”.

А Србији која је на досадашњем европском путу послушнички испунила сваки албански и бриселски хир стиже једна велика шамарчина у виду новог, прикривеног услова – “ако хоћете да вам Приштина укине таксе прихватите брисање УНМИК-а из ЦЕФТА аранжмана!”.

Прихватањем ове уцене Београд би се додатно удаљио од Резолуције 1244 и потврдио штетну праксу, која је прихваћена 2012. године Борковим “техничким договором” да тзв. Косово у регионалним односима и споразумима учествује под називом Косово*, без обавезног присуства УНМИК-а.

Ово је још једна замка са којом покровитељи косовске независности покушавају да обесмисле Резолуцију 1244 и из међународних односа у потпуности истисну УНМИК као једино тело, овлашћено да делује у име АП КиМ.

ЕУ је поново показала своју истинску мисију, а то је натерати Србију да призна самопроглашену косовску државу.

Београд мора са гнушањем да одбаци сваки “предлог” који му стигне из Брисела; њихови предлози су замаскирани ултиматуми који уместо решењу воде нашој капитулацији!

Мр Данијел Игрец

Видовдан

Данијел Игрец: Нова бриселска уцена - Видовдан Магазин


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар