субота, 8. децембар 2018.

Народ устаје: Почиње ли нова француска револуција | Нови Спутњик поредак

Народ устаје: Почиње ли нова француска револуција | Нови Спутњик поредак
„Скидали смо главе и за мање од овога“. „Срушимо буржоазију“. „Мај ′68. — децембар 2018“. Ово су неки од графита на Тријумфалној капији после протеста „жутих прслука“ који су се претворили у жестоке обрачуне с полицијом.

Ко су заправо „жути прслуци“ и зашто су њихови захтеви много шири од укидања намета на гориво? Каква је политичка будућност председника коме се, према најновијим истраживањима јавног мњења, противи чак 76 одсто Француза? Зашто Макронова криза, према оцени „Гардијана“, представља „опасност за читаву Европу“?

Одговоре на та питања у разговору с Николом Врзићем потражиће некадашња министарка културе и амбасадорка наше земље при Унеску Нада Поповић Перишић и дипломата Зоран Миливојевић.

„Нови Спутњик поредак“ је емисија која анализира најактуелније догађаје из света и региона. Никола Врзић у разговору са својим гостима тумачи турбулентне промене у поретку света чија се историја, упркос очекивањима Запада, није окончала падом Берлинског зида, и тражи место Србије у новом, мултиполарном светском поретку, у чијем настајању и сама учествује. Нове епизоде можете гледати на Јутјубу сваке суботе од 17х.

У мору информација треба изабрати праву.

Желите први да сазнате вест, не сумњате у њену тачност и испратите најбитније догађаје у свету који утичу и на наше животе? Интересују вас мишљења најеминентнијих стручњака из широког спектра области и коментари на све горуће теме? Пронађите то на Спутњику.
#ЖутиПрслуци #ЖутиПрслуци





from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар