недеља, 16. децембар 2018.

ОПОЗИЦИЈА УПАЛА У ПОЛИЦИЈСКУ СТАНИЦУ да би ослободила свог активисту!

ОПОЗИЦИЈА УПАЛА У ПОЛИЦИЈСКУ СТАНИЦУ да би ослободила свог активисту!
Како је наведено, након одржане конференције за медије у месту где су данас одржани локални избори, поводом хапшења активиста чланови Председништва, активисти су отишли у полицијску станицу у Гучи да траже ослобађање једног од задржаних активиста.
“Тамо су затекли, ни мање, ни више, него државну секретарку МУП Дијану Хркаловић. Шта Дијана Хркаловић ради у Гучи на изборни дан? Да ли је она та која је наредила хапшење активиста Савеза за Србију? Докле иду злоупотребе државних функција за једне локалне изборе? Да ли ће она да броји гласове вечерас?“, наводи се у саопштењу Савеза за Србију.
Посматрачка мисија ЦРТА саопштила је раније да су на локалним изборима у општини Лучани, неправилности уочене на 10 бирачких места као и да је на бирачком месту у селу Котража интервенисала полиција због „већих тензија“.
Савез за Србију реаговао је на оптужбе СНС, наводећи да су их „спречили да краду на бирачком месту 25“.
„Од јутрос су батинаши СНС направили опсадно стање у Лучанима. По читавом месту круже аутомобили са Панчевачким и Новосадским регистрацијама и људи са списковима. А када смо им се супроставили и спречили их да краду на бирачком месту 25 онда су оптужили да је то насиље. Насиље је што вас спречавамо да крадете изборе? Не господо. Насиље над свим грађанима је оно што ви радите“, наводи се у саопштењу.
СзС је навео и да се се „испред бирачких места појављују и возила без таблица“.
„Поред притисака на опозицију, представници СНС су претили и посматрачима из Црте и Офида, а на једном аутомобилу посматрача Црте су пронађене пробушене гуме. Поред тога, активисти СНС су комбијем пресрели активисте СЗС и јурили их комбијем на кружном току у Гучи , а када је то пријављено полицији полицијацац је рекао да „он није на дужности“. Можда чека да неки батинаш СНСа неком напем активисти развије главу, као што су разбили Борку Стефановићу, па да онда „буде на дужности“.Оно што СНС ради у Лучанима је слика како они виде изборе у целој Србији и томе ћемо се оштро супротставити“, закључује се у у саопштењу Савеза за Србију





from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар