петак, 29. април 2016.

ПОГЛЕДАЈТЕ ДОКАЗЕ о бројним крађама у режији СНС-а (ФОТО)

ПОГЛЕДАЈТЕ ДОКАЗЕ о бројним крађама у режији СНС-а (ФОТО)
КРИК објављује фотографије изборног материјала на којима се види да су листићи на којима је заокружено више изборних листа проглашавани као важећи и да су у записницима мењани бројеви освојених гласова, често у корист владајуће партије. Опозиција тврди и да су мртви потписани у изборној документацији, а уписан је и глас особе старе 144 године.
Пише: Јелена Васић
Представници опозиционих странака су на конференцији за новинаре одржаној вечерас у просторијама Републичке изборне комисије (РИК) рекли да су провером гласачког материјала открили бројне неправилности.
Неки од њих фотографисали су записнике и гласачке листиће које су претходних дана прегледали, а на којима се виде преправљани резултати гласања.
Фотографије које поседују новинари КРИК-а показују, између осталог, да је на једном гласачком листићу са Косова заокружено пет изборних листа, а да је он ипак прихваћен као важећи.
У записнику са једног бирачког места с Косова првобитно је било уписано да је број важећих гласачких листића 229, а затим је преправљен на три пута већи цифру – 688.
На бирачком месту у Лесковцу прецртан је број гласова који је освојила Демократска странка (ДС). Фотографија показује и да су сви чланови бирачког одбора потписани истим рукописом у записнику.
У записнику из Врања измењени су бројеви освојених гласова – Српској напредној странци (СНС) повећан је број освојених гласова са 463 на 513, Социјалистичкој партији Србије (СПС) са 59 на 202, Српској радикалној странци (СРС) са 75 на 89, док је неким партијама тај број смањен.
Гласали и мртви
Председник ДС-а Бојан Пајтић рекао је да је јасно да су избори покрадени.
„Почетак провере избора на Косову показује да је рецимо у Витини гласао човек који је рођен 1872. године и који има 144 године“, рекао је.
„Имамо извештај где је већи број гласача албанске националности гласао и сви су у изводу из бирачког списка потписани истим рукописом, а знамо да гласачи албанске националности већ више од 20 година бојкотују изборе“, рекао је Пајтић.
Бошко Обрадовић, представник Двери, рекао је да у записнику са једног бирачког места у Лепосавићу стоји да је СНС освојио 766 гласова, али да је у коверти избројано 48 гласова мање.
„На истом бирачком месту у записнику стоји да листа СДС-ЛДП-ЛСВ није освојила ниједан глас, док је у коверти избројано чак 60 листића на којим је заокружена ова колалиција.“
Санди Рашковић Ивић, председници Демократске странке Србије (ДСС) занимљиво је да су се на бирачком месту у Косовској Митровици гласачи албанске националности потписивали ћирилицом.
Председник покрета Доста је било Саша Радуловић рекао је да су чак и особе које су преминуле потписане као да су гласале.
„Пронашли смо умрле бираче и то на основу дојава грађана, који су нам рекли да су им отац, мајка или тетка који су преминули пре десет година сада одједном у бирачким списковима, па смо и то проверавали и има гласања умрлих бирача.“
„Имамо преко 100 бирачких места где су записници потпуно неисправни, нико није контролисао те џакове, они се сада пребројавају. На пример, од 20 записника из Лознице које смо контролисали четири имају фалсификоване потписе“, рекао је Радуловић и додао да ће Покрет поднети кривичне пријаве.
Борис Тадић, председник Социјалдемократске странке (СДС), поставио је питање због чега је РИК за 12 сати обрадила 98% података, а за преостала два процента јој је потребно скоро четири дана.
Реакције власти
Премијер Србије Александар Вучић рекао је да се знају резултати избора и да се велики притисак врши на Републичку изборну комисију.
„Добитник увек тражи више и боље, а губитнику је увек неко други крив. Ја сам поносан на наш резултат. Не желим да ниподаштавам противнике и честитам им. Посветио сам се писању програма и плана владе“, рекао је Вучић на ТВ Прва.
Министар полиције Небојша Стефановић рекао је да „опозиција прави циркус због губитка избора“, као и да неће дозволити „македонски сценарио“ (протести против власти).
РИК је саопштио да је до сада обрађено 98,64 одсто бирачких места, а да ће остатак бити прегледан након празника. Избори ће бити поновљени на 15 бирачких места, саопштила је ова институција.
Извор: КРИК
Ознаке: гласање, избори, опозиција

ПОГЛЕДАЈТЕ ДОКАЗЕ о бројним крађама у режији СНС-а (ФОТО)
КРИК објављује фотографије изборног материјала на којима се види да су листићи на којима је заокружено више изборних листа проглашавани као важећи и да су у записницима мењани бројеви освојених гласова, често у корист владајуће партије. Опозиција тврди и да су мртви потписани у изборној документацији, а уписан је и глас особе старе 144 године.


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар