субота, 30. април 2016.

СВЕ ОПОЗИЦИОНЕ СТРАНКЕ СТАЛЕ УЗ ДСС-ДВЕРИ: Нећемо допустити крађу напредњака!

СВЕ ОПОЗИЦИОНЕ СТРАНКЕ СТАЛЕ УЗ ДСС-ДВЕРИ: Нећемо допустити крађу напредњака!
Oпозиционе странке позвале су своје бираче и грађане да сутра у 13 ч дођу испред седишта Републичке комисије у Београду на велики протест за одбрану изборне воље грађана и против фалсификовања резултата избора.
Oпозиционе странке позвале су своје бираче и грађане да сутра у 13 ч дођу испред седишта Републичке комисије у Београду на велики протест за одбрану изборне воље грађана и против фалсификовања резултата избора.
Представници коалиције ДСС-Двери, ДС, покрета Доста је било и коалиције СДС-ЛДП-ЛСВ то су одлучили на данашњем састанку након што је РИК ноћас саопштио резултате на 99,82% обрађених бирачких места по којима су ДСС-Двери испод цензуса за један глас.
Председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић истакла је на конференцији за новинаре да је лидер СНС-а Aлександар Вучић брутално покрао изборе и да покушава да 200.000 гласова које су они освојили, преточи у своје мандате.
Она додаје да имају доказе да је на овим изборима укупно покрадено 300.000 гласова.
“РИК се, као независна државна институције претворила у продужену руку оперативца СНС-а, вођена је од стране председништава СНС-а”, истакла је она.
Према њеним речима, њихова коалиције је пуно оштећена јер им је уписана нула на местима где су освојили 6, 7 па чак и 9 одсто гласова.
“Окупили смо се да се одбрани правда, истина, слобода и демократија као и право да људи бирају и да се поштује њихова воља”, истакла је она.
Пајтић: Бирачи ДС-а да гласају за ДСС-Двери на поновљеним изборима
Председник ДС-а Бојан Пајтић навео је да се подаци његове странке слажу са подацима коалиције ДСС-Двери да је на изборима покрадено 300.000 гласова због чега ће, како је навео, наставити са контролом записника и листића.
“У много чему се не слажемо са коалицијом ДСС-Двери … али увек ћемо бранити право сваког човека да има право на глас. Зато позивам чланове ДС-а да напоновљеним изборима подрже ДСС-Двери јер се они не смеју наћи испод цензуса. То би била победа диктаторског режима Aлександра Вучића”, истакао је Пајтић.
Он је такође на протест испред РИК-а позвао Вука Драшковића, Расима Љајића и Велимира Илића са којима се 1996. године такође борио против изборне крађе.
Додао је да ће опозиција писати свим међународним организацијама које прате изборе, јер цела међународна заједница треба да зна да је опозија уједињена око питања слободе и једнакости.
“Данас бранимо Србију од једног човека који је замислио да може да узурпира све институције власти… који је замислио да од Србије може да се направи мафијашка творевина”, рекао је он.
Обрадовић: Није било инцидената, само сам питао како их није срамота
Председник покрета Двери Бошко Обрадовић каже да је у току борба за поштовање изборне воље грађана Србије. Он је подсетио да је коалиција ДСС-Двери на 98,6 одсто обрађених бирачких места имала 5,01 одсто подршке али да “режирана драма” доживља врхунац ноћас у два ујутру када се саопштава невероватан резултат да су освојили 4,9999999 % и да су један глас испод цензуса.
По завршетку седнице председник РИК-а Дејану Ђурђевић и директор Завода за статистику Миладин Ковачевић били су суочени са нашим питањем: “Како вас није срамота?”, каже Обрадовић додајући да никаквог инцидента није било и то показују сви снимци објављени у медијима.
Додаје да га нико од надлежних органа није контактирао због ноћашњих дешавања.
Лидер Двери је позвао све чланове опозиционих странака али и све који поштују право на изборну вољу да се сутра окупе испред РИК-а у 13х како би указали на катастофалне размере прекрајања изборне воље коју врши режим Aлександра Вучића.
“Затражићемо оставке Ђурђевића Ковачевића и поднећемо кривичне пријаве проив њих због фалсификовања изборне воље”, навео је он.
Према његовим речима, коалицији је потребно између 500 и 1000 гласова на 15 бирачких места како би прешли цензус.
Саша Радуловић: Уједињени против крађе избора
Лидер Покрета Доста је било Саша Радуловић нагласио је да је Вучић на овим изборима доживео велики пораз јер је освојио мање од 100 посланичких места због чега је прибегао изборним манипулацијама да прекроји вољу грађана и спусти једну листу испод цензуса.
“Имао је више од 130 посланика, сада је пао испод 100 посланика а уложио је огроман новац у кампању. Његови људи су обилазили грађане, давали пакете, плаћали гласови.. проширили су коалицију и пали су испод 100 мандата. Ово је покушај изборне манипулације да се прекроји воља грађана и спусти једна листа испод цензуса”, навео је он.
Додаје да Вучић није мислио да ће доћи до уједињења опозиције и да ће се уједињено борити против крађе избора.
intermagazin.rs


СВЕ ОПОЗИЦИОНЕ СТРАНКЕ СТАЛЕ УЗ ДСС-ДВЕРИ: Нећемо допустити крађу напредњака! | КОСМОПОЛ
Oпозиционе странке позвале су своје бираче и грађане да сутра у 13 ч дођу испред седишта Републичке комисије у Београду на велики протест за одбрану изборне воље грађана и против фалсификовања резултата избора. Oпозиционе странке позвале су своје бираче и грађане да сутра у 13 ч дођу испред ...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар