субота, 30. април 2016.

Саопштење Заветника поводом изборних нерегуларности!

Саопштење Заветника поводом изборних нерегуларности!
Српски сабор Заветници обавештава јавност да су представници наше изборне листе „За слободну Србију“ искористили своје законско право и током последња два дана извршили увид у изборни материјал са бирачких места широм Србије. Том приликом успели смо да потврдимо наше сумње у изборне нерегуларности и грубо кршење изборних правила, које су биле поткрепљене непосредним информацијама са бирачких места на дан избора.
У намери да сазнамо где је нестало више од 30 хиљада гласова Заветника наилазили смо на невиђено прекрајање изборне воље грађана Србије, почевши од тога да су на појединим бирачким местима представници режима неважеће гласове уврштавали међу важеће, а гласове за нашу изборну листу приписивали другим политичким опцијама. Најочигледнији примери су поједина бирачка места у Земуну и на Вождовцу где није евидентирано више десетина гласова у корист Заветника.
Суочени смо били и са ситуацијом да се на неким бирачким местима број избројаних листића не подудара са бројем листића, уписаних у записник. У неким гласачким џаковима чак нису ни постојали контролни листићи док смо у некима проналазили и хемијске оловке што потврђује размере изборне крађе у режији режима.
Напомињемо и да је Републичка изборна комисија учинила све да знатно отежа разобличавање чињеница о изборној крађи. Упркос чињеници да смо за целокупну проверу изборног материјала имали само два дана и да смо уложили приговоре и о томе уредно обавестили РИК исти је одбио да уважи наше примедбе са образложењем да је рок за жалбу истекао.
На основу изнетих чињеница Заветници поручују да је читав изборни процес био крајње нерегуларан и неуставан. Први пут у новијој политичкој историји Србије дошло је до ситуације да грађани који су уредно уписани у електронски бирачки списак и који су на претходним изборима већ гласали нису могли да искористе своје уставно право гласа.
Ми сматрамо да какав год буде коначан исход и која год политичка странка уђе у парламент састав Народне Скупштине Србије неће одсликавати праву вољу грађана наше државе. Обавештавамо надлежне институције да ће правни тим Заветника на основу обрађеног материјала и свих доказа предузети све законске мере за заштиту уставног поретка и изборног права наших грађана.

Саопштење Заветника поводом изборних нерегуларности!
Српски сабор Заветници обавештава јавност да су представници наше изборне листе „За слободну Србију“ искористили своје законско право и током последња два дана извршили увид у изборни м…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар