петак, 29. април 2016.

Српска Акција - На који начин је Вучић крао ваше гласове

Српска Акција - На који начин је Вучић крао ваше гласове
„Сведочење члана РИК-а:
„Када се видимо објаснићу ти цео ток крађе у детаље, био и гледао. Ових 2% бирачких места о којима се данас дискутовало су она места која су пуким случајем испливала. Објаснићу ти и како се дошло до тих 164 места.
Имао сам ту част да пратим цео ток поступка као члан проширеног састава РИК-а, и ту част да у име РИК-а примам све записнике за расински округ, током целе ноћи недеље на понедељак. За Београд смо са изборним материјалом кренули тек у подне у понедељак.
Не могу ти описати степен инфантилности који постоји у овој крађи избора. У поређењу са СПС-ом и њиховим крађама 90их, ово је као да гледаш орангутана како покушава да једе виљушком и ножем.
Кажеш свака странка добија свој примерак записника. Не, то просто није тачно. Нису подељени примерци записника на бирачким местима готово у свим селима расинског округа. Просто нису. Из записника ти не можеш да рашчивијаш да ли је ико и био на том бирачком месту. Не могу ти описати, као да су људе са сметњама у развоју стављали да воде бирачке одборе, ма и такви би боље водили записник.
Има бар 15 забележених случајева где записници нису ни достављени у оригиналу. Него су баје само донеле неку врећу и на питање где је записник одговорили да њима нико није рекао да треба да праве неки записник:
Преко 100 места, да је забележено, нема потписа на записницима – све је исписала једна особа, стоје нека имена чланова бирачких одбора али је то писала једна особа једним рукописом, нема потписа.
Насумична провера врећа са Косова је показала да записници немају никакве везе са оним што је у врећама.
У медије, наравно, иде мало тога. Опозиција је затечена тиме на који начин се крало, јер нико жив није то очекивао. Рецимо – приликом уноса података из записника у „wеб“, како зову апликацију РИК-а, уочен је немали број случајева да неко унесе 5, а стоји 52, као случајно.
Не можеш ни замислити колико флагрантних примера кршења закона и здравог разума има.
А то су случајеви који су уочени.
Реалном контролом био је покривен искључиво круг двојке у Београду. Рећи да је опозиција крива што није добро покрила друга места је равно извињењу брату Ђури што те тукао.
Суштински, крив је онај који лаже, јер тај и краде.
Вучићев проблем је тај што не да није имао око 50%, питање је да ли је уз сву куповину гласова, претње и кампању од пар десетина милиона евра успео да догура до 40%. Мислим да је реално добио ту негде, измедју 40 и 43%. То је са куповином гласова, потпуном контролом медија, злоупотребом државних ресурса, претњама, уценама и свим другим оружјем из арсенала диктатора.“
име познато редакцији Србија данас
Извор: Србија Данас

На који начин је Вучић крао ваше гласове


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар