субота, 30. април 2016.

Џак генерације

Џак генерације
Никада у животу нисам украо ништа, не бих ни глас – изјавио је пре неки дан премијер Вучић, лице одраније познато надлежним органима по томе што заиста у животу није украло један глас, већ је једном приликом цео џак својеручно мазнутих гласова истресао испред Дома народне скупштине као доказ изборне крађе које није ни било.
Пише: Дража Петровић
Тај џак истресао је пре тачно четири године код чувене скулптуре Томе Росандића “Играли се коњи врани”, која деценијама симболички приказује познати феномен: да је коња лако утерати у скупштину, али га је тешко оданде истерати.
Слична ситуацијама је и са посланицима, али Тома Росандић није стигао да исклеше скулптуру “Играли се посланици врани”.
-Или ће они да заврше у затвору или ћу ја да завршим у затвору – изјавио је у то време претпремијерни Вучић, али је сплетом невероватних околности од носача украдених џакова завршио као премијер.
Онај џак остао је негде у шпајзу Српске напредне странке, а премијер свуда користи прилику да истакне како је у свим фазама свог живота био ђак генерације, док се само ретки сећају да је био и џак генерације.
Тако да је мало чудно да иста особа са џаком у четвртак увече изјави: “Нећу да учествујем у лакрдији опозиције, пишем програм нове владе”.
На једним вратима у седишту СНС гарантовано је залепљено обавештење: „Силенце, гениус ат wорк“. Најбољи међу нама, изгледа, открио је у себи програмерске таленте – пише програм нове Владе који ће сто посто бити генијалнији од Wиндоwса. Највише ће личити на Пхотосхоп, програм за уклањање бора, пега, флека и осталих аномалија коже лица, добро уклања и пивски стомак, седе длаке, подбрадак, подочњаке, ружну прошлост, тужну садашњост, клемпаве уши и рупе у буџету.
Од најближих сарадника на писању програма нове Владе асистира му једино стари добри Гоогле, главни кадровик & идеолог СНС. Лепо каже српски народ: „Што нема у вугла, има у Гугла“. Од Канцеларије за брзе одговоре, главног изборног обећања из маја 2012, одустало се већ у јуну 2012, када је шармантна секретарица СНС у тренуцима доколице сасвим случајно открила Гугл, тражећи по интернету рецепт за гулаш. Од тада у СНС Влада уверење да је Гугл програмирао управо ОН, као адекватну замену за Канцеларију за брзе одговоре.
Једина стварчица бржа од Гугла, схватио је ОН у међувремену, јесте Неша Стефановић. Једанпут је мерио: у исто време укуцао је питање на Гуглу и позвао Нешу да се сместа нацрта у његовом кабинету. Резултат је био запањујући: Шоне, у том моменту удаљен 32 километра, стигао је 30 секунди пре него је Гугл избацио одговор. Од тада га зове Шоне Гугл.
-Генијална ствар. Даје одговоре, а не поставља питања и потпитања. Слатки мали тута-мута – открио је Вучић скривене чаролије Гугла.
Да није Гугла, никада не би открио Лазу Крстића (укуцавањем појма:“Јеховини сведоци“), на Гуглу је сазнао за Савет Европе (укуцувањем: „брачни савети“), за Брисел (укуцавањем: „брис из носа“), за реформе (укуцавањем: „најлепше торте“), за УАЕ (укуцавањем: „ауууу“), преко Гугла су проверене референце Ивана Тасовца („изаберите фризуру за најлуђу ноћ“), једино Сашу Радуловића није нашао преко Гугла, него га је, по сопственом признању, случајно срео у Утиску недеље. Већ током првих реклама открио је да је Радуловић Саша прави човек за министра привреде. Па је касније ту емисију превентивно укинуо, да тамо не би срео још неког ко ће касније да пробије цензус. И то мучки, с леђа.
Мада премијер у предизборној кампањи једино није обећавао да ће Србија ускоро добити најмодернији бугарски воз, бирачи су на дан избора били одушевљени великом количином софистицираних бугарских возова који су преплавили целу земљу.
Истина, бугарски воз је метода која функциониште тако што особа ван бирачког места добије попуњен листић, њега убаци у кутију, а са бирачког места изнесе празан листић.
Та метода је, додуше, мало тежа за објашњавање просечном бирачу па су уочи избора одржани пригодни семинари који су се звали отприлике као магистарски рад Веље Илића. Тај рад се звао “Развој модела реинжењеринга процеса одржавања возних средстава железничко-транспортних предузећа”, док су се по општинским одборима владајућих странака одржавали семинари под симпатичним називом: “Развој модела реинжењеринга процеса одржавања бугарских возних средстава бугарских железничко-транспортних предузећа на бирачком месту”.
Међутим, ни то није много помогло па су широм земље примећени занимљиви случајеви: на бирачком месту Сурдулица 22, бирач је унео попуњен листић, а изнео целу бирачку кутију. На бирачком месту Доња Љутовница 4 уочен је бирач који је унео попуњен листић, па онда иза паравана појео и попуњен и непопуњен листић заједно са хемијском оловком. На бирачком месту Горњи Ћувик, уочен је бирач који унео попуњен листић, а изнео попуњене укрштене речи које је комплетно, али погрешно, решила председница бирачког одбора у тренуцима доколице. Рецимо, под један водоравно где је писало “утваре”, пет слова, уписала “Авари”, уместо “авети”, а под два усправно где је писало “иницијали нашег нобеловца”, уписала “А.В.”
На бирачком месту Нови Карловци 12 примећен је бирач кога су унели са попуњеним бирачким лиситићем на бирачком место, и после га изнели са празним бирачким листићем са бирачког места. Касније утврђено да је у питању Маријан Ристичевић.
У хороскопу Александра Вучића дуго је писало да ће своје хроничне проблеме са несаницом најбоље излечити ако педантно броји овце.
-Уколико не успете да заспите ни када пребројите све овце у једном стаду, почните са пребројавањем својих бирача. Исто је као бројање оваца, једино што њих има сасвим довољно да можете мирно да спавате! – писало је у хороскопу Вучића за претходне три године.
У хороскопу А. Вучића за април 2016, међутим, пише нешто сасвим ново: “Ако из неког разлога не можете да заспите ни уз помоћ традиционалне методе бројања многобројних оваца, а након тога не помогне ни бројање многобројних бирача, најбоље је да примените познату алтернативну методу – бројање листића”.
Та метода зове се: пресипање из шупљег (бирачка кутија) у празно (Републичка изборна комисија током изборне ноћи).
Недавно је чак и на Оксфорду рађено истраживање о несаници па су људе поделили у две групе. Прва група је замишљала водопаде, али се показало да су сви они били из Јагодине, која је прошле године након дугих колективних замишљања водопада добила вештачки водопад.
Друга група је бројала овце. “Бројачи оваца“ остали су најдуже будни, а стручњаци су резултате објаснили чињеницом да бројање оваца захтева више активности мозга јер призор овце која прескаче ограду није уобичајен, а и досадан је.
Зато су са Оксфорда препоручили свима који би мирно да спавају да уместо оваца које прескачу ограду, почну да замишљају листиће који прескачу цензус. Што није уобичајен призор, као ни овце које прескачу ограду, осим ако нисте у српској опозицији, злочестој скупини људи која упорно покушава да докаже како је после последњих избора Србија све ближе Западу.
Али Дивљем Западу.

Џак генерације


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар