уторак, 12. децембар 2017.

Малугарски: Победа у Шведској, филм стиже Трампу!

Малугарски: Победа у Шведској, филм стиже Трампу!
Драги пријатељи,
Желео бих да се још једном захвалим свима који су донирали за филм о српској UNESCO баштини на Косову и Метохији "Косово: Моменат у цивилизацији", као и за промоцију тог филма широм света, те да Вам пренесем неколико важних вести:
Почетком прошлог месеца је заказана шведска премијера овог филма у сали културног центра АБФ у Стокхолму за 26. новембар, а одмах након објаве о премијери су албански лобисти покренули кампању блокаде филма у Шведској. Они су успели да излобирају забрану филма у АБФ, који је без образложења отказао салу. Међутим, организатори се нису предали и брзо су нашли другу салу, где Албанци нису успели да забране пројекцију и ми смо победили! Ево шта смо поручили албанским лобистима на премијери у Стокхолму:
Затим, захваљујући вашим донацијама и подршци коју смо добили од Поште Србије, јуче смо послали филм готово свим конгресменима, одабраним сенаторима и председнику Сједињених Америчких Држава. Овом приликом се захваљујем и младим сарадницима који су учествовали у акцији: Александри, Наташи, Игору, Ани, Вукашину, Милени и Биљани!

unnamed

Повод је био помињање филма у званичној документацији Конгреса САД 19. септембра и 29. новембра ове године. Наша логика је била: Ако су конгресмени имали прилику да читају о филму, требало би и да га погледају. Зато смо им послали по писмо и филм, у жељи да ће им стићи пре празника и у нади да ће макар део њих да га погледа и можда промени политику САД према Србији по питању Косова и Метохије.

Прошлог викенда су одржане пројекције филма широм Аустрије - у Инзбруку, Линцу и Бечу (велико хвала младим људима из организације СПОЈИ, Просвјети и свима који су учествовали), а намеравамо да одржимо још много премијера широм света, као и да шаљемо филм утицајним личностима, након чега ће филм свакако бити доступан за ширу јавност. Међутим, све наше акције у којима лобирамо за наше интересе у свету не би биле могуће да није ваше подршке, те вас још једном позивам да нас подржите и да донирате сада, јер је време да свет види и чује истину о ономе што се дешава на Косову и Метохији!



ДОНИРАЈ САДА

Унапред се захваљујем свима! Настављамо борбу, нема повлачења, нема предаје!

Срдачан поздрав,

Борис Малагурски
Режисер, продуцент

Косово: Моменат у цивилизацији
Светиње Браничева - Манастири, Манастиришта, Свете Воде


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар