четвртак, 6. децембар 2018.

НАПЕТО У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ Опозиција остају целу ноћ, конференције свака два сата

НАПЕТО У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ Опозиција остају целу ноћ, конференције свака два сата
Посланици опозиције у Скупштини Србије протестовали су у холу парламента, незадовољни што им, како кажу, већ четири дана није дозвољено да изнесу своја мишљења о Предлогу закона о буџету за 2019. годину. Одлучили су да на свака два сата држе конференције за новинаре како би свака посланичка група изнела своје примедбе у вези с тим законом.

Шеф Посланичког клуба Демократске странке Горан Ћирић рекао је да се у Скупштини већ четири дана види „насиље власти“.

„…Насиље власти која покушава да спречи да опозиција упозна грађане с тим шта их чека у 2019. години….Цртање мета на све који размишљају другачије, а сви који имају критички приступ се спречавају да говоре и скреће се пажња са законских предлога“, рекао је Ћирић.

Он је рекао да опозиција неће одустати од идеје да „поправи животе грађана“.

„Не одустајемо од наших идеја, да поправимо животе грађана, покушали смо у сали, али насиљем смо спречени да говоримо. Добијали смо опомене и због тога смо сада у овој сали у жељи да покажемо шта смо припремили. У овој сали ћемо говорити о предлогу закона и амандманима и нашим решењима“, казао је Ћирић.

„Ово је паралелни, отворени парламент. Држаћемо конференције за медије на свака два сата и моћи ћете да разговарате с свима нама“, казао је лидер покрета Двери Бошко Обрадовић.

„Ситуација је веома алармантна. Имамо три облика насиља владајуће већине против сваког ко другачије мисли – да се укидају изложбе карикатура, да се премлаћују лидери опозиције и на крају имамо и парламентарно насиље против комплетне опозиције, где нам се забрањује да говоримо о најважнијим темама у Србији данас“, рекао је Обрадовић.

Он је у обраћању нешто касније рекао да та обраћања неће бити преношена на сајту Народне скупштине, и навео да је ушао у просторије Генералног секретаријата Скупштине, што је приказао и на Фејсбук лајву, које су празне и додао да зато немају технику, коју би морали да имају, тј. која би морала да се да посланичким групама када имају конференције за медије. „Маја Гојковић је натерала све службенике да напусте Дом Народне скупштине, да не одговарају на позиве опозиционих посланичких група иако им је то посао да нам омогуће, ако желимо да цео дан и ноћ држимо конференције за медије, јер имамо шта да кажемо грађанима“, навео је.





from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар