среда, 14. март 2018.

Драган Тодоровић: РЕФЕРЕНДУМ?! ОДЛУЧНО НЕ!!!

Драган Тодоровић: РЕФЕРЕНДУМ?! ОДЛУЧНО НЕ!!!
Пристајањем на референдум, Косово и Метохију стављамо на коцку. И то у партији са преварантом који не бира средства. За оне који, кратковидо, у референдуму виде спас за нашу јужну Покрајину, имам само једно питање: Извините, а ко броји гласове? – Да не помињем апсурдни и понижавајући положај изјашњавања на тему: да ли треба задржати оно што је одувек наше.

Пошто је Устав неприкосновен, боља заштита нашој територијалној целовитости није потребна. Устав је оно што самодршцу и велеиздајнику везује руке. Он управо тражи нешто што би му их одрешило. То је референдум.

Непријатно ме је изненадила “Народна иницијатива Устани за Косово“, која позива да дамо 100.000 гласова за покретање референдума. У списку од седамнаест иницијатора су имена људи који ни најмање не делују непромишљено. Тешко је докучити други мотив до да претекну самодршца и његову манипулацију са двосмисленим референдумским питањем. Али, зар нисмо већ довољно пута видели да самодржац без устезања користи читав арсенал манипулација. Такав да нормалан ум не може ни да замисли. Но, и без арсенала, иницијаторима бих поновио питање: Господо, а ко броји гласове? И, зар ми немамо Устав?

Бојим се да у бризи и доброј намери настаје сувише међусобно неусклађених иницијатива. Трошимо се и расплињавамо у часу кад нам је неопходна синергија. Верујем да би најбоља иницијатива овог момента била окупљање свих, подвлачим свих партија, покрета и других организација родољубиве оријентације. Једино је тако могуће стећи поверење народа. Занемарити партикуларне интересе, окупити се око истог циља и из једног центра координирати акцијама. Ми морамо бити спремни да само на помен референдума у довољном броју устанемо и усмено испред Владе и Председништва гласно кажемо НЕ и марионетској Влади и самодршцу.

Наша земља је у големој опасности, на њеном челу је човек који носи главу у торби. Он вага кога му је лакше изиграти. Ако изигра њих, зна се. Чини му се да је лакше изиграти нас. Ова заблуда могла би да га понесе у коначну издају. Ради се о нашој земљи, земљи коју смо од својих очева добили на коришћење док је не предамо својој деци.

Издају морамо да спречимо.

Драган Тодоровић: РЕФЕРЕНДУМ?! ОДЛУЧНО НЕ!!!
Пристајањем на референдум, Косово и Метохију стављамо на коцку. И то у партији са преварантом који не бира средства. За оне који, кратковидо, у референдуму виде спас за нашу јужну Покрајину, имам с…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар