уторак, 27. март 2018.

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Зашто нема контрамера државног руководства након хапшења Ђурића?

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Зашто нема контрамера државног руководства након хапшења Ђурића?
Бошко Обрадовић је истакао да због озбиљности ситуације након јучерашњих догађаја у Косовској Митровици, ПГ Двери тражи хитну седницу Народне скупштине на тему Косова и Метохије и седницу Одбора за Косово и Метохију. По његовом мишљењу не може се говорити о било каквом унутрашњем дијалогу ако тог дијалога нема у највишем законодавном телу.
Обрадовић је напоменуо да су Двери још 15. септембра 2017. године предале у скупштинску процедуру Резолуцију о АП КиМ и да, с обзиром колико је ово актуелна тема, не разуме зашто посланици власти не желе да овај документ ставе на дневни ред и да се о њему макар разговара.



Председник Двери истиче да наше државно руководство ниједну контрамеру није донело након јучерашњег хапшења Марка Ђурића и додаје да ако након ових дешавања не буде поништавања Бриселског споразума и враћања ове теме у оквире СБ УН, где имамо савезнике у Русији и Кини, то нам говори да све иде ка потписивању правно обавезујућег споразума.

По његовом мишљењу режим Вучић-Дачић би у том случају искористио јучерашње догађаје да се изборе за ЗСО како би касније лакше представили народу потписивање правно-обавезујућег споразума којим се Србија трајно одриче дела своје државне територије. Међутим, ЗСО има врло мало значаја за српске интересе, јер су и ЗСО и њено формирање део процеса заокруживања државности лажне терористичке државе.

Он додаје да су у овом тренутку најповољније међународне околности за очување КиМ у претходних 30 година и да зато не разуме зашто се у овом тренутку иде ка потписивању овог споразума и одрицању од дела своје територије. Како је рекао, наредних дана ће се Радна група за КиМ, којој припадају и Двери, у сусрет пролећном заседању Светог архијерејског сабора обратити СПЦ и свим председницима политичких странака, као и друштвеним и патриотским организацијама у Србији по овом најважнијем државном и националном питању.

Информативна служба Српског покрета Двери

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Зашто нема контрамера државног руководства након хапшења Ђурића?
Обрадовић је напоменуо да су Двери још 15. септембра 2017. године предале у скупштинску процедуру Резолуцију о АП КиМ и да, с обзиром колико је ово актуелна тема, не разуме зашто посланици власти не желе да овај документ ставе на дневни ред и да се о ње...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар