петак, 23. март 2018.

Вучић у Паризу продао Косово за сто милиона евра: Трговац туђом земљом

Вучић у Паризу продао Косово за сто милиона евра: Трговац туђом земљом
Александар Вучић и његов политички и пословни партнер Хашим Тачи постигли су договор о начину на који ће се Србија и формално одрећи Косова. На састанку, који је 13. марта одржан у Паризу, утврђена је и цена коју ће Вучић наплатити своје услуге. За своје издајничке услуге, председник Србије ће добити сто милиона евра, плус бонус из пословних комбинација.

Тајни састанак одржан је у париском хотелу „Риц“. На столу су се нашла сва стратешка питања чији рок за решавање истиче у мају. Председници Србије и Косова договорили су се око редоследа потеза и узајамних политичких услуга.

Тачи је инсистирао на томе да посланици с тзв. Српске листе у косовском парламенту омогуће ратификацију споразума о демаркацији са Црном Гором, што је основни услов који је Европска унија ставила пред Косово како би били започети преговори о придружењу. Вучић је доказао да је скроман и галантан кад тргује туђим, односно српским интересима.

У замену за ту услугу тражио је три места у управном одбору „Трепче“. Флагрантно признање косовске међународне границе, којим се дефинитивно признаје независност албанске државе, за Вучића вреди колико и три плате за његове послушнике из Косовске Митровице.

С друге стране, кад су његови интереси у питању, био је много захтевнији.

Од Тачија је тражио да испуни обавезу и помогне да се коначно оформи Заједница српских општина. С обзиром на то како је ЗСО дефинисана Бриселским споразумом, од ње албанска власт неће имати никакву штету, а Срби никакву корист. Политички ће профитирати само Вучић, који ће добити прилику да се у српској јавности представи као херој који се изборио за имплементацију тог споразума.

Иако ЗСО у пракси неће имати овлашћења већа него она којима располажу све остале невладине организације, Вучић ће искористити прилику за још једну обману – ето, пет година су спречавали да се направи Заједница српских општина, али натерао сам их да то ураде, много сам јак.

За утврђивање државности Косова од суштинске важности је формирање војске.

– Србија ни по цену ЕУ интеграције не треба да се сагласи са формирањем косовске војске. Што је много, много је. Србија треба да инсистира на првобитним позицијама Запада по питању косовске војске, а то је снажно противљење сваком њеном облику. Мој савет српској влади био би да каже Не, Не и Не. Уколико то значи крај напретка у процесу приступања ЕУ, онда нека буде тако – рекао је агенцији Тањуг 17. марта Вилијам Монтгомери, бивши амерички амбасадор у Београду

Монтгомери је од оснивања Српске напредне странке био њен лобиста. У пореској пријави америчким државним органима навео је да СНС-у пружа саветничке услуге, како би „боље разумели које су црвене линије у америчкој и европској политици, које не смеју да се пређу“, као и да им помаже при успостављању контаката с појединцима и организацијама из међународне заједнице. За своје услуге добијао је месечни хонорар од 7.000 евра.

У одобрењу о саветовању премијера Вучића, Монтгомери се обавезао Вашингтону да неће радити против америчких интереса. Дакле, господин Монтгомери, као утицајни Републиканац, зна каква је политика председника Трампа.

Вучић му се јавно захвалио и на овом „тврдом“ савету, који ће употребити за нову пропагандну превару. Иако се, тобож, противи стварању Војске Косова, Вучић ће и на то пристати. Одговорност је већ пребацио на Србе који живе на Космету. Према његовим речима, Албанци подмићују српске младиће, дају им по 30.000 евра како би пристали да се укључе у Војску Косова. По Вучићевој логици, ко пристане на то, тај је издајник. Издајник није само он, који је створио атмосферу у којој Срби на КиМ на то терају уцене локалних криминалаца из напредњачке филијале тзв. Српске листе.

Као добри, искрени и верни коалициони партнери, Тачи и Вучић су се договорили и око других начина узајамне помоћи. Вучићу је велику непријатност задала најава шпанског премијера да неће учествовати на предстојећем самиту Европске уније и држава Западног Балкана. Маријано Рахој не жели да се слика и рукује са Тачијем, јер би то значило да подржава стране сепаратисте, а истовремено се бори против „својих“ из Каталоније.

Вучић, као што се видело сто пута, нема политичких и моралних проблема да се рукује, грли и позира у друштву албанских сепаратиста с терористичким педигреом. Зато му Рахој личним примером прави проблем, јер ће српске патриоте запитати како је могуће да шпански премијер може да одбије сусрет с Тачијем, а српски председник на то с радошћу пристаје.

Да се то не би десило, Вучић је од Тачија тражио да замоли турског председника Ердогана да искористи свој ауторитет и утиче на Рахоја! Вучићу је важан само маркетинг, којим прикрива своје велеиздајничке потезе. Интереси Србије и Срба који су остали да живе на Косову и Метохији Вучића занимају колико и лањски снег у Чипуљићима. За њега, то је само роба за трговину, која му омогућава огромну зараду.

На париском састанку с Тачијем утаначени су и детаљи пословне сарадње. Тачи је пристао да инвестира 300 милиона евра у пропали пројекат „Београд на води“. Новац ће обезбедити косовски мафијашки картели, којима је то одличан начин да га оперу и убаце у легалне послове. Вучић и његов клан добиће провизију од 30 одсто, као и незванични власнички удео у пословима на аутопуту Ниш-Приштина-Тирана, што ће укупно износити више од сто милиона евра.

У суботу, 17. марта, на дан погрома над косовским Србима, Вучић је ненајављено отишао у приватну посету САД-у. Истог дана са њим је отпутовао и Хашим Тачи за Њујорк!

У односу на могућност да дограби толике паре, Александру Вучићу је потпуно безначајно упозорење оца Анђелка. Као што је Вучић сам признао, он му је саветовао да не потписује споразум с Тачијем, да не призна Косово, него да поднесе оставку и бежи. На Анђелкову и на жалост целе Србије, Александар Вучић је све даље од те опције. Касно му је за бекство, то му не би дозволили повериоци.

Уосталом, Вучић тврди да ће „сам, макар сви били против“ наставити да спроводи своје замисли, па нека му касније „народ суди“.

Заслепљен сјајем новца, Вучић не види каква му се пресуда спрема. С јуродивом, осветничком страшћу, јавно прети како ће стрпати у затвор младиће који су бацили детерџент у фонтану на Славији. Иако је њему фонтана, очигледно, важнија од Косова и Метохије, има много Срба који мисле другачије, који ће му судити.

Вучић и Тачи званичне преговоре у Бриселу наставиће у петак, 23. марта. Истог дана у Крагујевцу ће се одржати меч рукометних репрезентација Србије и Косова, за девојчице узраста до 16 година.

Рукометни савез Србије је пристао да се утакмица одигра без државних обележја и интонирања химни. Полиција неће дозволити да се у халу „Језеро“ уносе српске заставе и транспаренти с паролама о Косову.

Овим поступцима Србија је доказала да и пре потписивања тзв. споразума о добросуседским односима признаје државност албанске републике Косово. Реакције јавности тестираће малолетне рукометашице, које нису биле ни рођене у време НАТО бомбардовања, кад је Александар Вучић био шеф ратне пропаганде. Ако све прође без проблема, заслуге ће припасти “миротворцу“ Вучићу. Ако буде нереда, биће криви српски хулигани који више верују митовима из прошлости, него напредњачкој будућности Србије.

На тајни пут у Париз, Вучић је пошао у пратњи 36 телохранитеља. У непосредном обезбеђењу, од кога се није одвајао ниједног тренутка, налазило се осам припадника „Кобри“, док су остали распоређени у три сигурносна прстена.

Иако је био у пријатељском окружењу, са Хашимом Тачијем и његовим саборцима из УЧК-а, Вучић се није осећао безбедно. Он зна зашто.

Предраг Поповић / Магазин Таблоид

Вучић у Паризу продао Косово за сто милиона евра: Трговац туђом земљом
Александар Вучић и његов политички и пословни партнер Хашим Тачи постигли су договор о начину на који ће се Србија и формално одрећи Косова. На састанку, који је 13. марта одржан у Паризу, утврђена је и цена коју ће Вучић наплатити своје услуге. За своје издајничке услуге, председник Србије ће добити сто милиона


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар