понедељак, 26. март 2018.

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Лексикон аматерске шпијунаже

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Лексикон аматерске шпијунаже
Док земље ЕУ прорачунавају колико ће руских дипломата да протерају, и којих, с обзиром да знају да ће Русија одговорити реципрочно, што неким државама ЕУ може отежати рад дипломатских мисија у Москви, посебно ако нису бројне, дилема колико шпијуна заправо Русија има на Западу изазов је за лексикон аматерске шпијунаже.
Шта су кратице, а шта надимци у шпијунажи?

CC0
ЦИА или Cash in advance плаћање унапред у готовини.

КГБ или Kind Good Boys љубазни добри дечаци.

ДИА или Defence Intelligence Agency агенција за одбрану интелигенције.

Патриота је један од нас који ради за нас.

Издајица је један од нас који ради за њих.

Непријатељ је један од њих који ради за њих.

Агент је један од њих који ради за нас.

Емигрант је један од њих који жели да постане један од нас, а не жели да ради против њих.

Двоструки агент је један од нас који се прави да ради за њих, а заправо рад за нас. Добра могућност да се оствари двострука зарада.

Троструки агент је неко ко ради за нас иако ради за нас. Троструки агенти су похлепни, паметни, али и збуњиви. Свог брачног друга обично увече пре секса, ако су за то уопште и способни од брига коме заправо припадају, питају: „Драги/драга, за кога сам у ствари данас радила/радио?“

Кртица је агент са дугом длаком, шиљастом фацом и ситним округлим очима.

Спавач је шпијун који дуго година води нормалан, једноставан и неупадљив живот доброг чике, или тете у неком предграђу код њих, пре него што се активира да ради за нас. Но, тада почиње опасност да истовремено ради и за њих. Лепотица Ана Чепмен је изузетак од тог правила.

Шифра је замршена порука шпијунима састављена тако да не може да се разуме. Шифру не треба мешати са говором политичара.

Кристина Килер је фина енглеска дроца која је давних дана спавала са половином чланова британске владе, укључујући и министра одбране, неке још млађахне лордове који као могу, али и са совјетским војним аташеом у Лондону. Због потребе за континуирано добрим односима између Лондона и Москве, она није имала право на менструацију. Раскринкали су је сурови британски синдикати који су открили да она, заправо, ради за британску владу, а не плаћа чланарину синдикату. У међувремену је Кристина Килер умрла од старости, злобници кажу и од напорног рада…

Слатка замка је трик КГБ-а, или сада ФСБ-а да намами западне дипломате у кревет са женским, односно британске дипломате са мушким агентима. ФСБ прави снимке недозвољеног секса и прети да ће их објавити у новинама. За британске дипломате, ФСБ већ дуже мора да смишља и нову „слатку замку“ будући је секс мушких дипломата са мушким агентима код њих нормална ствар и нису подложни таквој врсти уцене.

У УКРАЈИНИ РАСТЕ РИЗИК ОД СТВАРАЊА нових територијалних енклава и поделе земље https://t.co/oRNPcRLQPb

— СРБИН инфо (@srbininfo) March 26, 2018

Што се тиче пензионисаног пуковника Сергеја Скрипаља, он по мени спада у нешто између двоструког и троструког агента. Додуше, могао би да буде и Кристина Килер у мушком издању. То је у Британији јако модерно.

О да, нашим политичарима је опет забрањен улазак на Косово. Лепо сам се и сасвим јасно у „Политици“ још 2008. године заузео за отварање хитног алпинистичког курса: „Како стазама и шумским богазама ући на Косово“. Али јок, нико да ме послуша и крене на тај курс. И шта сада? Или ћемо ући стазама и богазама, или ћемо опет вриштати до неба да Приштина није кооперативна. Пошто они имају подршку наших пријатеља из САД. Јер пријатељ мог непријатеља је мој пријатељ.То ни Кристина Килер не би смислила. А тек енглески синдикати…

Извор: sputniknews.com

Ознаке: запад, Мирослав Лазански, Русија, Сергеј Скрипаљ, шпијунажа

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Лексикон аматерске шпијунаже
Шта су кратице, а шта надимци у шпијунажи? CC0 ЦИА или Cash in advance плаћање унапред у готовини. КГБ или Kind Good Boys љубазни добри дечаци.


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар