среда, 28. март 2018.

Михаило Меденица: Случај државног службеника Марка Ђурића

Михаило Меденица: Случај државног службеника Марка Ђурића
Не, нити је Марко Ђурић нови Обилић, страдалник за српство и нашу светињу а понајмање неко ко би требало да представља стожер српства с обзиром да је жртва својих непочинстава с Тачијем, Хараднајем и Александром Вучићем понајпре.

Но, да ли смо сви Марко- да, утолико што је страшно било гледати како звери у мржњи и јарости одводе Србина ко на губилиште, поручујући нашим мученицима на Косову и Метохији да за сваког има довољно и ланаца и катанаца!
С друге стране да ли смо сви Марко Ђурић и да ли је јерес не бити- нисмо и није!

Ја сам, лично, много више- Милорад Зајић, повратник у Клину који је ухапшен под оптужбом за ратне злочине, као толики пре њега и као, страхујем, толики који би да се врате на кућиште, но…

О њему/њима се не зна, не говори, тек су вест која бљесне и згасне до неке нове њима налик!

Милорад Зајић није био те среће да буде пуштен уз прекршајну пријаву након неколико сати…

Ја сам, лично, много више сваки онај Србин и Српкиња из далеких изаборављених метохијских енклава до којих Алекандар Вучић не стиже, на маргини су његове “бриге” за Србе на светињи нашој, а понајвише им прети тај талас страха и терора након јучерашње демострације силе Хараднијавих крволока!

Ето, ја нисам Марко Ђурић, нити ми пада на памет да будем, али ми је свакако драго што је ослобођен и што се вратио породици.

Не радује ме што ће се вратити и ономе што је до сада чинио- обмани и лажи сопственог народа, јер далеко је више учинио за Тачија и Харадинаја неголи за Србе на Косову и Метохији!

Рекох, Ђурић је пре свега и једино “жртва” споразума Вучић- Тачи- Харадинај!

Наиме, слушајући синоћњу мелодраму Александра Вучића неколико ствари је нагонило на мучнину, заиста!

Најпре, ако је неко ухапсио Марка Ђурића то је управо он, Вучић, а оне ђавоље звери су му ставиле “лисице” на руке, јер Вучић је најављивао да ће Ђурић доћи у Митровицу упркос забрани: “Па да види ко му и шта сме?!”

Ето, видео је, тачније, одлично је знао ко му и шта сме и како ће одиграти на тај адут великодушно му дат од Харадинаја и Тачија!

Први сам који тврди да ни један српски званичник не би смео себи да дозволи понижење да од приштинских бирократа чека дозволу за улазак на наше, НАШЕ Косово и Метохију, али чини ми се, није било тако давно, да Вучић није мрднуо из Београда док није добио одобрење некакве “званичне” Приштине да сме пут КиМ.

Тад се није толико јуначио и бусао како ће отићи без било чије дозволе, па да види ко му шта и сме!

Друго, да није тужно било би још и смешно кад је загрмео како ће сви који су учествовали у хапшењу кад- тад стићи рука правде!

Јел исто онако, председниче, како је стигла Тачија и Харадинаја, монструме за којима су одавно раписане потернице Србије (па волшебно “замагљене”), а једина рука која их стиже је Ваша када им је пружите на некаквим преговорима о ономе о чему ни Господ не преговара: нашој колевци, гробу и ваксрењу- Косову и Метохији?!

Треће, шта се чека са иступањем Српске листе из “владе” Рамуша Харадинаја?! Какве црне консултације с Вама?! Шта сте Ви- Бог?

О чему да се консултују даље?! Одмах из проклете власти, беспоговорно и без оклевања, али, плашим се да ће и уколико “изађу” бити само питање времена кад ће закуцати Харадинају на врата поново.

Четврто, сами кажете да је јасно како Албанци не желе никакав компромис! Јасно је то одавно, али трошите ту причу у јалове дневнополитичке сврхе као старе чарапе- моментално повуците потпис са издајничког Бриселског споразума, Србима не може бити горе него што јесте!

Нема и не може бити никаквог компромиса око Србије, а зборављате да без Косова и Метохије нема Србије!

Пето, више сам, рекох, сваки злосрећни повратник на Косово и Метохију неголи Марко Ђурић!

Више сам свако од новинара и грађана Северне Митровице који је јуче на правди Бога и неправди нељуди премлаћен!

Више сам онај момак (не знам ко је и чији је, ал рука му се позлатила) који је песницом вратио “специјалца” РОСО у детињство!

Више сам све и свако него тапшач ваше бесрамне монодраме!

Оставите, аман, тај мучени народ на миру!

Све што чините- чините да му буде лошије и да живот на Косову и Метохији буде стање свести и ништа више!

Неподношљиво стање свести…

(Два у један)

: Михаило Меденица: Случај државног службеника Марка Ђурића
Не, нити је Марко Ђурић нови Обилић, страдалник за српство и нашу светињу а понајмање неко ко би требало да представља стожер српства с обзиром да је жртва својих непочинстава с Тачијем, Хараднајем и Александром


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар